F1: Alonso a fost avertizat înainte de penalizarea de la Silverstone

Ultima actualizare:

Alonso l-a depăşit pe Kubica după ce a tăiat un viraj, în urma unui aprins duel între cei doi care s-a întins pe mai multe sute de metri. Alonso a urcat apoi în ierarhia cursei, însă la nouă tururi după acea manevră de depăşire a fost anunţat că trebuie să efectueze o penalizare, printr-o trecere pe la boxe.

Cei de la Ferrari s-au plâns că decizia comisarilor a venit prea târziu şi că Alonso nu mai putea să-i cedeze locul lui Kubica după ce polonezul încetinise din cauza unor probleme la monopost şi avea în cele din urmă să abandoneze.

Reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) au replicat prompt. „Le-am spus de trei ori celor de la Ferrari că, în opinia mea, ar trebui să-i cedeze locul lui Kubica, şi am făcut-o imediat după manevra de depăşire. Le-am sugerat să facă asta pentru a nu mai fi nevoie de intervenţia comisarilor de cursă. Au răspuns abia la a treia comunicare, când au explicat că Robert Kubica era deja prea în spate şi nu se mai putea face nimic. Atunci comisarii au recţionat, considerând pe bună dreptate că Alonso a obţinut avantaj prin tăierea virajului", a fost poziţia directorului de curse, Charlie Whiting.

Fernando Alonso a încheiat cursa în cele din urmă pe locul 14.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
val inundatie noroi
image
image
image
image
image
image
Echipa nationala a Spaniei (EPA) jpg
Echipa nationala a Romaniei (Sportpictures) jpg
Toni Kroos (EPA) jpg
image png
Jordan Pickford (X, Twitter) jpeg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Anglia Elvetia, EURO 2024 (EPA) jpg
Toni Kroos (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net