«Iubitul lui mama» s-a întors acasă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Horia Tecău a revenit ieri în România după ce duminică a câştigat turneul Australian Open la dublu mixt alături de Bethanie Mattek-Sands. Constănţeanul a fost primit ca o adevărată vedetă la salonul oficial de la Aeroportul Henri Coandă.

Printre ziariştii şi oficialii prezenţi la eveniment, Horia Tecău a fost aşteptat şi de părinţii săi care au venit special de la Constanţa.

Extrem de mândru şi năpădit de emoţii, tatăl sportivului, Romeo Tecău, a izbucnit în lacrimi când şi-a văzut fiul intrând pe uşa încăperii: "Când era copil şi mergea la antrenamente nu plângea niciodată. Tot ce a făcut de atunci a fost din suflet şi acest lucru se vede în performanţele pe care le-a avut, aţi văzut şi voi acest lucru până acum. La început a fost ideea noastră să meargă la tenis, dar după aceea nu am mai putut să îl oprim. Noi nu ne-am implicat niciodată în procesul de formare a lui ca sportiv, am lăsat antrenorul să facă ce trebuia să facă. A fost foarte greu, în schimb i-am supravegheat toată dezvoltarea şi munca pentru că a fost o muncă imensă ca să ajungă la nivelul la care se află acum, pe lângă talent, evident fără de care toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile", ne-a mărturisit acesta.

Bethanie şi Horia, la festivitatea de premiere de la Melbourne

simeon stalpnicul png

Alături de tată, la Bucureşti a venit şi mama sa, Dorinela, ca o surpriză, pentru că Horia nu ştia că va sosi şi ea. Mult mai rezervată, femeia ne-a mărturisit că a avut mare încredere în băiatul ei: "Vă spun sincer, eu ştiu că el intră în teren să câştige, dar în tenis nu se ştie niciodată. Vă puteţi imagina ce este în sufletul unei mame în astfel de situaţii. În general nu prea îmi arăt aşa sentimentele, aţi văzut că soţului meu i-au dat lacrimile când l-a văzut. Cel mai probabil o să mă apuce şi pe mine plânsul în drum spre casă de emoţii. Eu tot timpul îi spun „iubitul lui mama, aşa le zic ambilor băieţi ai mei. Acesta e cuvântul de alint între noi în familie".

Având în vedere că îl vede de două ori pe an, mama lui Horia îl aşteaptă de fiecare dată cu masa plină de bunătăţi. "Am învăţat să gătesc de la mama mea şi fiul meu este înnebunit după mâncarea de acasă. Dacă atunci când este plecat nu are parte de aşa ceva e normal să fie nerăbdător", ne-a declarat Dorinela Tecău, care i-a pregătit lui Horia la Constanţa zacuscă, sarmale şi prăjituri de casă.

Părinţii i-au făcut o surpriză, venind la aeroport

simeon stalpnicul png

Cu Bethanie se ştie de la 14 ani

Are origini braşovene. E născut la Braşov, dar a trăit de mic la Constanţa. A început sa joace tenis la 5 ani şi 8 luni. La 14 ani a primit o bursă în SUA şi a încheiat un contract de impresariat cu firma IMG. S-a antrenat în SUA, inclusiv la academia lui Nick Bolletieri.Până la 7 ani a făcut şi înot. A optat pentru tenis pentru că piscina de la intrarea din Mamaia s-a închis pentru a se face sală de bingo!Nu este un tip superstiţios. Cu toate acestea, nu pleacă niciodată la vreun turneu fără „Noul Testament“ dăruit de mama lui.În afara tenisului, îi plac fotbalul şi baschetul. De altfel, tatăl lui a jucat baschet la Dinamo în anii ‘70! Este fan al formaţiei FC Barcelona. În 2008 şi 2009 s-a antrenat la Barcelona şi a avut chiar ocazia de a merge la câteva meciuri pe Nou Camp. Din ţară, ţine cu Farul.Ziua perfectă. O zi perfectă pentru constănţean ar fi pe o plajă, la soare, 30˚C, valuri înalte şi un cocktail lângă el.Are o colecţie de filme. Ca orice jucător de tenis care se respectă, şi Horia are o colecţie de filme. Deseori face schimb cu ceilalţi sportivi. I-a plăcut foarte mult varianta 3D a filmului Avatar.A debutat în modelling. Când a jucat la Chennai, în 2008, a debutat în modelling, alături de Nikolai Davidenko. Totul a avut loc la  petrecerea jucătorilor.Actriţa preferată: Penelope Cruz şi Leonardo di Caprio Parfumul preferat: 212 de la Carolina Herrera.Se cunoaşte cu Bethanie de la 14 ani. „Mă cunosc cu Bethanie de la 14 ani. Sunt prieten şi cu soţul ei, îmi place mult stilul ei de joc, este foarte curajoasă, nu se lasă intimidată de adversari. Anul trecut nu am putut să joc dublu mixt cu ea pentru că a fost o perioadă accidentată”, a declarat Tecău despre partenera lui de la Melbourne. E pe locul 8 în lume. Semifinala jucată în proba de dublu masculin de la Australian Open l-a propulsat pe Horia pe locul 8 în clasamentul mondial, acolo unde nu a mai fost nici un român de la Ilie Năstase încoace. „Vreau să ajung numărul 1 mondial la dublu”, a mărturisit Tecău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Monica Niculescu si Gabriela Ruse (Facebook) jpg
Otelul Craiova (Sportpictures) jpg
gica hagi facebook jpeg
maldini daniel epa efe h 57194207 jpeg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
mircea lucescu facebook jpg
David Popovici (Sportpictures) jpg
PAOK Salonic FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net