Jucăm ca Barcelona

3 noiembrie 2016
article img
Românii au produs surpriza în Belarus

Handbaliştii tricolori au obţinut o victorie uriaşă (26-23) în Belarus, la primul meci oficial cu antrenorul de la FC Barcelona pe bancă. Xavier Pascual, unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni din handbalul mondial, a fost instalat în această vară ca selecţioner al naţionalei României, în paralel cu postul de antrenor principal pe care îl ocupă la echipa de club FC Barcelona.

Decizia Federaţiei conduse de Alexandru Dedu a dat roade mai repede decât ne aşteptam. Astfel, după doar câteva zile de pregătire centralizată, România a apărut cu o faţă total schimbată la debutul în preliminariile Euro 2018. Într-o grupă complicată, din care se califică doar primele două clasate, tricolorii au obţinut o victorie senzaţională în Belarus (26-23), contra unui adversar redutabil, obişnuit cu calificările la turneele finale. Cu experienţa acumulată la cârma Barcelonei, Xavier Pascual a schimbat din temelii jocul bătrânesc cu care România s-a făcut de ruşine în ultimii ani.

În Belarus, punctul forte al echipei noastre a fost apărarea, una organizată şi agresivă în acelaşi timp. Pentru România urmează duminică un meci mult mai greu, la Cluj-Napoca, în compania Poloniei, locul patru la ultima Olimpiadă.