Mika vrea revanşa!

Ultima actualizare:

Tricolorele au participat la 7 din cele 8 ediţii ale CE, dar cel mai bun rezultat e doar un loc 4 obţinut acum 10 ani.

După un meci dramatic, România pierdea în semifinale în faţa Ungariei, cu 24-25. S-au schimbat de atunci generaţii de jucătoare.

Doar Cristina Vărzaru, Ionela Gâlcă-Stanca şi Aurelia Brădeanu-Stoica au însă acum şansa să răzbune acel eşec dureros şi să obţină în premieră o medalie la un European.

Soarta a făcut ca „Mika" să aibă o carieră şi să devină un idol chiar în Ungaria. Cu toate acestea, ea a refuzat naturalizarea şi în 2005 a făcut parte din echipa ce cucerea argintul la CM.

În 2008, a decis că e timpul să fie mamă şi a renunţat temporar la handbal. Aşa a apărut David, care îi ocupă aproape tot timpul liber.

„Mika" a revenit în 2009 pe teren la doar 3 luni după ce a născut, iar acum bifează a 11-a participare la o mare competiţie (JO, CM sau CE), fiind o recordmenă în acest sens printre elevele lui Voina.

„Am o energie fantastică în ultima perioadă. Îmi e greu fără David, dar sper ca sacrificiul să merite şi să mă întorc cu o medalie", spune ea, care şi-a lăsat fiul acasă cu soţul, Vali.

A ratat medalia în ultimele secunde

Pentru Brădeanu, partida din semifinale va avea şi o altă semnificaţie. La CM 1999, în semifinala contra Franţei, la scorul 17-18, cu 30 de secunde înainte de final, „Mika" a trimis în bară o minge care putea ducea meciul în prelungiri.

Ghinionul a urmărit-o şi în finala mică contra Austriei. Cu jumătate de minut înainte de final, când conduceam cu 26-25, Aurelia a ratat singură cu protarul desprinderea şi adversarele s-au impus în prelungiri cu 31-28.

Cu Suedia ori Norvegia în semifinale!

Indiferent de rezultatele din ultima etapă a grupei II principale (disputată după închiderea ediţiei), România va juca sâm­­bătă (18.00), la Herning (Danemarca), în semifinale cu Suedia ori Norvegia.

Dacă suedezele par un adversar facil pentru tricolore prin prisma rezultatelor directe din ultimii ani (Suedia ne-a bătut o singură dată după 2004) şi a faptului că se pot lăuda doar cu un loc 6 la CE, situaţia este diametral opusă în cazul Norvegiei. Cvadruplă campioană continentală, Norvegia e coşmarul nostru la ultimele turnee finale: ne-a bătut la CM în 2009, la CE în 2008 şi la JO în 2008.

Singura consolare pentru tricolore a venit în partidele amicale, elevele lui Voina învingând de două ori Norvegia la Cupa Mondială din acest an. Norvegia deţine şi multe recorduri în handbal.

Din formaţia nordică fac parte interul Gro Hammerseng (cea mai bună handbalistă a lumii în 2007) şi extrema Linn Kristin Riegelhuth (cea mai valoroasă jucătoare în 2008). Lor li se adaugă veterana Tonje Larsen (35 de ani), singura jucătoare prezentă cu cinci medalii la Europene în palmares.

Citeşte şi:

Oana Şoit, surpriza lui Voina pentru următoarele meciuri ale naţionalei

Campioana Europei, Viborg, la un pas de ratarea grupelor principale ale Ligii Campionilor

Handbal: Naţionala, o ecuaţie cu multe necunoscute

Cristina Vărzaru nu va participa la Cupa Mondială

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net