Oltchimul visează frumos

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Într-o atmosferă incendiară, Oltchim a terminat la egalitate manşa tur a semifinalel or Ligii Campionilor cu formaţia maghiară ETO Györ, scor 25-25 (15-14), şi are şanse mari de calificare, în premieră, în finala competiţiei.

Cea mai bună jucătoare din tabăra noastră a fost portăriţa Paula Ungureanu, 14 parade reuşite. Din tabăra gazdelor s-au evidenţiat tocmai româncele Aurelia Brădeanu şi Simona Spiridon, care au marcat împreună nouă goluri.

Meciul retur va avea loc duminica vitoare, de la ora 17.15, în direct pe ProTV, la Râmnicu Vâlcea.

Jucătoarele de la Györ au venit la sală cu o oră şi jumătate înainte de meci îmbrăcate în ţinute elegante de stradă. Brădeanu şi Spiridon au sosit împreună cu aceeaşi maşină.

Galeria Oltchimului, formată din aproximativ 150 de membri, a dominat fondul sonor în sală. Fanii români au scandat "Vine, vine cupa la Vâlcea!".

Fan shop-ul de la arena Mihaly Magvassi a fost asaltat de suporterii români înaintea partidei. Majoritatea au achiziţionat suveniruri cu numele Aureliei Brădeanu, fostă jucătoare la Oltchim. Un tricou original de joc a costat 12.000 de forinţi (45 de euro).

Fosta campioană olimpică şi mondială la atletism Gabriela Szabo a urmărit partida de pe scaun plasat chiar în faţa galeriei Oltchimului şi a aplaudat frenetic fiecare reuşită a "galacticelor".

Portăriţa Stăncuţa Guiu, fostă jucătoare la ambele echipe, a asistat la meci dintr-o lojă rezervată handbalistelor de la Györ, care nu au prins echipa pentru acest meci.

Galeria Oltchimului a afişat la startul partidei un banner pe care scris în engleză "Un singur vis: Liga Campionilor". Mesajul a fost însoţit şi de o poză a trofeului.

Antrenorul maghiarelor, Csaba Konkoly, le-a cerut în permanenţă apărătoarelor sale Eduarda Amorim şi Simona Spiridon să joace la intimidare duelurile directe cu jucătoarele lui Oltchim.

Oltchim a reuşit contraperformanţa să nu marcheze timp de 12 minute consecutive în partea secundă a partidei. Cristina Neagu a fost cea care a spart gheaţa în minutul 46.

Viborg este aproape calificată

În cea de-a doua semifinală a Ligii Campionilor, formaţia daneză Viborg HK a învins, pe teren propriu, cu scorul de 27-21 (13-13), echipa norvegiană Larvik HK, luând o opţiune serioasă pentru calificarea în ultimul act.

simeon stalpnicul png

Titulară la învingătoare, Cristina Vărzaru a fost a doua marcatoare a echipei sale, cu cinci reuşite. Partida retur va avea loc la 17 aprilie, în Norvegia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net