Pentru Simona Halep, finalele de la Australian Open încep încă din turul 3

Ultima actualizare:

    Simona Halep la Sydney 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages
Simona Halep la Sydney 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep a reușit ieri una dintre revenirile ei ”marcă înregistrată”. Ea a reușit să câștige o partidă care părea pierdută în momentul în care adversara sa, Sofia Kenin, conducea cu 4-2 în setul decisiv și avea serviciul. Liderul mondial WTA a dovedit de ce e de netrecut atunci când vrea și s-a calificat în turul al treilea de la Australian Open după ce s-a impus cu scorul de 6-3, 6-7, 6-4. Greul însă abia acum începe.

"Nu am idee cum am câştigat, e atât de greu să explic ceea ce s-a întâmplat pe teren, a fost un meci foarte greu. Ea este o jucătoare extraordinară, e dificil să stai acolo, pentru fiecare minge, să alergi atât de mult, am fost un pic accidentată în setul al doilea, dar am luptat pur şi simplu pentru că am vrut să câştig ca să revin să joc din nou în faţa voastră. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere, a fost extraordinar. Le mulţumesc tuturor românilor din tribune, dar şi australienilor, pentru că ştiu că mă susţin.  Mi-a plăcut întotdeauna să evoluez aici, la Melbourne, sper ca în meciul următor să joc mai bine şi să fac un meci mai bun", a declarat Halep, la interviul de pe teren ce a urmat meciului de două ore și jumătate cu Sofia Kenin.

Simona le-a dat emoții fanilor în setul secund, când a părut că acuză o accidentare la picior. Ea spune că nu este nimic îngrijorător. ”Am simţit dureri în picior, un pic, este muşchiul. Am simţit în setul al doilea, dar asta este din cauză că sunt obosită. Nu cred că e nimic periculos, dar voi vedea mâine dimineaţă. După meciul din primul tur, cu Kaia Kanepi, nu am putut să dorm toată noaptea. Am avut dureri la picioare şi a fost greu. Dar am avut o zi între meciuri şi asta a fost extraordinar. Azi, m-am simţit mai bine şi am fost gata să joc un alt meci. Orice meci greu reprezintă un lucru pozitiv. Simt că pot juca trei ore în fiecare zi, chiar dacă nu sunt sută la sută pregătită pentru acest turneu. Zi de zi devin mai bună", a declarat Halep la conferința de presă.

Pentru liderul mondial urmează câteva meciuri care ar putea fi oricând o finală de Grand Slam. Prima adversară va fi, azi, Venus Williams, veterana jucătoarelor din Top 200 mondial. Fost număr 1, americanca are 3-2 în meciurile directe cu jucătoarea noastră, dar ultima victorie a venit în 2013, când Simona era doar o româncă din Top 100 WTA, nicidecum campioana de azi. Chiar dacă teoretic această partidă va fi mai grea decât cele precedente, românca spune că așteaptă cu încredere confruntarea, deoarece Venus nu o va mai obosi atât de tare. ”Va fi un meci greu, dar sunt sigură că nu o să alerg atât de mult deoarece punctele se vor termina repede. Este o mare campioană şi este întotdeauna o mare provocare pentru mine să joc împotriva surorilor Williams. Voi vedea cum voi juca, cum voi fi pe teren, dar voi fi încrezătoare deoarece am jucat împotriva ei şi ştiu cum joacă. Trebuie să fiu puternică", a spus Simona.

Dacă vor fi respectate calculele hârtiei, în cazul în care o învinge pe Venus, Halep va juca împotriva surorii ei mai mici și celebre, Serena. Aceasta defilează la Australian Open și cu siguranță acea posibilă partidă, care contează pentru optimi și care ar urma să aibă loc luni, va fi ca o adevărată finală. Numai că pentru Simona confruntările de gradul zero nu se vor opri aici. În sferturile de finală ar urma să joace contra Karolinei Pliskova, iar în semifinale împotriva învingătoarei dintre Elina Svitolina și Naomi Osaka. Adică numai meciuri de top.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net