Spectacol de echitaţie la Snagov, după o pauză de 7 ani!

Ultima actualizare:

    Conferinţa de presă a fost organizată la Jockey Club din Bucureşti
Conferinţa de presă a fost organizată la Jockey Club din Bucureşti

Primul concurs internaţional de sărituri peste obstacole organizat în România după o perioadă de 7 ani de pauză, de către clubul de echitaţie Equestria, va reuni la start 70 de concurenţi şi 140 de cai din România, Bulgaria, Turcia, Ungaria, Grecia, Suedia, Belgia, Germania, Austria, care se vor lupta pentru acumularea de puncte Longines în ierarhia mondială. Competiţia se va desfăşura în perioada 30 mai - 2 iunie 2013, la sediul clubului Euqestria din comuna Snagov, sat Tâncăbeşti.

La conferinţa de presă  de astăzi au fost prezenţi Dr. Ozana Moraru - preşedinte de concurs, preşedintele clubului Equestria, reprezentant al sponsorului de platină Clinica Oculus, Dr. Alexandru Iavorovski, preşedintele juriului de concurs, arbitru internaţional de echitaţie, dl. Gilbert Remy - şef de pistă al concursului, arbitru internaţional de echitaţie, dl. Ilie Georgescu - reprezentant al partenerului sponsor Jockey Club, precum şi reputatul comentator sportiv Cristian Ţopescu.

''Acest concurs reprezintă un fel de deşteptător pentru echitaţia românească. În ultimii 4-5 ani a fost secetă, nu am avut niciun sistem de referinţă'', a subliniat Alexandru Iavorovski, preşedintele juriului.

"Sunt convins că acest concurs va atrage călăreţi de valoare şi că va avea succes inclusiv în rândul publicului, fără de care prietenii noştri caii nu se vor simţi bine. Sper ca acest eveniment să fie un semnal că trebuie să facem ceva concret, nu doar să vorbim", a declarat Cristian Ţopescu, un susţinător recunoscut al sportului nobil, care va comenta live probele de duminică, cele patru tururi (circuite) ale Grand Prix-ului, la Digi Sport.

Concursul FEI - Longines Grand Prix, organizat sub egida Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI), va fi dotat cu premii în valoare totală de 45.000 de euro - un fond de premiere-record pentru ultimii 7 ani în România, la un concurs de echitaţie.

Finala Gold Tour, care este şi Grand Prix-ul FEI**Longines, reprezintă cea mai spectaculoasă probă din concurs, cu cele mai mari înălţimi ale obstacolelor şi cu gradul de dificultate cel mai mare, fiind urmată de baraj la cronometru, de asemenea un test plin de adrenalină pentru competitori şi public deopotrivă.

Printre cei mai valoroşi competitori se numără bulgarul Rosen Raichev (numărul 315 mondial) şi românii Radu Ilioi - câştigătorul Marelui Premiu al Municipiului Bucureşti din cadrul primei ediţiii a Salonului Calului, din 2012, tânărul sportiv Ionuţ Năstase - reprezentant al Clubului Equestria, şi Aron Jacab. Un concurent special este turcul Armagan Ozgorkey, o personalitate marcantă a echitaţiei mondiale: Vice-preşedinte al Federaţiei Ecvestre Europene şi membru al Biroului Federal al FEI (Federaţia Ecvestră Internaţională).

"''Echitaţia este un sport mai puţin cunoscut decât merită în România. Dar cu acest concurs vrem să schimbăm acest lucru, vrem să facem o tradiţie şi sper că vom reuşi. Prin cei 70 de concurenţi şi 140 de cai de peformanţă din Europa care se vor alinia la startul competiţiei, prin dificultatea tehnică a probelor, prin complexitatea structurii concursului (4 tururi şi 18 probe la toate categoriile de vârstă), precum şi prin valoarea ridicată a fondului de premiere, putem dovedi că echitaţia românească a recucerit circuitul european şi poate stimula în mod real nivelul competiţional al echitaţiei europene. Sperăm ca acest concurs să devină într-un timp foarte scurt o platformă de valoare a echitaţiei din Sud-estul Europei", a declarat dr. Ozana Moraru, proprietar al Clubului Equestria.

Obiectivul competiţiei este înscrierea echitaţiei autohtone în circuitul ţărilor active la nivel competiţional european, apte să organizeze concursuri de nivel internaţional cu acumulare de puncte Longines, cuantificabile pentru ierarhia mondială a probelor de sărituri peste obstacole.

Sponsor de platină: Centrul Oftalmologic OculusSponsori: Farmexpert, Jockey Club, BSSParteneri: Ministerul Tineretului şi Sportului, Corona Garden, BDR AssociatesParteneri media: Digi Sport, Radio Zu, Adevărul, Gazeta Sporturilor, Şapte Seri, Calul Meu.

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs şi manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 32 cai (22 proprii şi 10 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecţii de echitaţie pentru copii şi amatori. Dotările sunt completate de un hotel şi un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum şi o terasă exterioară. Equestria organizează competiţii regulate de echitaţie pentru profesionişti, dar şi pentru copii şi amatori. Manifestările deja tradiţionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, concursurile de casă Equestria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net