Turul Franței a fost reprogramat la sfârșitul lunii august


    Caravana Turului Franței 2020 urmează a sosi la Paris, în 20 septembrieFoto: Guliver / GettyImages
Caravana Turului Franței 2020 urmează a sosi la Paris, în 20 septembrieFoto: Guliver / GettyImages

Turul Franței, cea mai importantă competiție a ciclismului pe șosea, a fost amânat pentru perioada 29 august - 20 septembrie. Decizia a fost luată în contextul pandemiei de Covid-19 și după ce preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a anunţat interzicerea în Hexagon a evenimentelor cu public numeros cel puţin până la mijlocul lunii iulie.

Startul în Le Tour se va da tot la Nisa, în 29 august, cu o primă etapă de 156 de kilometri şi cu sosirea în acelaşi oraş. Vor fi două zile libere, la 7 şi 14 septembrie. În 16 septembrie se va desfășura ”etapa regină” cu sosirea pe vârful Loze (2.275 m) din Alpi. Ultima etapă a competiţiei de 23 de zile, cu 21 de etape, va avea sosirea la Paris, în 20 septembrie. În stabilirea acestei perioade s-a ținut cont și de faptul că înaintea startului în Le Tour cicliștii participanți au nevoie și de un timp pentru a se antrena.Reprogramarea Turului Franței va cauza și amânarea celui al Spaniei, al cărui start urma a se da în 14 august, din localitatea olandeză Utrecht. De asemenea, și Turul Italiei, cea de-a treia mare competiție de ciclism pe șosea, a fost amânat, discutându-se despre reprogramarea sa în luna octombrie. 

Turul Franței și US Open sunt ultimele două mari competiții sportive anuale care n-au fost amânate sau anulate până acum din cauza pandemiei de Covid-19. După cum se știe, Jocurile Olimpice de la Tokyo și Campionatul European de fotbal au fost reprogramate în 2021. Și în timp ce turneul de tenis de la Roland Garros a fost amânat pentru septembrie, cel de la Wimbledon nu-și va mai disputa ediția 2020.   Este de amintit că de la prima sa ediţie, din 1903, Turul Franţei a mai fost anulat doar în timpul celor două războaie mondiale, între 1915 şi 1918, respectiv între 1940 și 1946.

avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
FotoJet (9) jpg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
horoscop 18 noiembrie jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
FotoJet (10) jpg
monica belluci si deva
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg