A 33-a operaţie pentru Kassi!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fetiţa adoptivă a soţilor Rotariu a suferit ieri cea de-a 33-a intervenţie chirurgicală, de această dată pentru reconstrucţia braţului drept. Puştoaica a trecut cu bine peste această operaţie, însă greul abia acum începe. Kassandra va trebui să poarte aproximativ două luni un ghips pentru sudarea completă a operaţiei.

Dorinţa Kassandrei de a deveni o fetiţă normală este în curs de îndeplinire. Pentru puştoaica în vârstă de şapte ani fiecare operaţie este o rază de soare şi un ajutor pe care îl aşteaptă de fiecare dată cu zâmbetul pe buze. La începutul acestei săptămâni Kassi s-a întors în Franţa împreună cu mama ei adoptivă, Dana Rotariu, pentru a se pregăti de cea de-a 33 intervenţie chirurgicală.

Până la intrarea în sala de operaţie Kassandra fost supusă mai multor investigaţii care să-i convingă pe medici că micuţa poate trece cu bine şi de această intervenţie. „Kassi este o luptătoare. De fiecare dată când venim în Franţa pentru control sau operaţie ea îşi doreşte şi mai mult să se facă bine. În aceste zile a fost supusă mai multor analize şi radiografii pentru a se stabili cum va decurge intervenţia pentru reconstrucţia braţului drept. Uneori mă gândesc dacă ea conştientizează ceea ce i se întâmplă şi nu-mi vine să cred că am ajuns la operaţia cu numărul 33", ne-a declarat soţia fostului internaţional Iosif Rotariu.

Intervenţia chirurgicală a durat mai bine şapte ore, timp în care Dana a aşteptat pe holul spitalului Hautepierre, din Strasbourg, cu sufletul la gură. Vestea că micuţa Kassandra a ieşit cu bine din operaţie a făcută pe soţia fostului internaţional să răsufle uşurată şi să plângă de bucurie.

„A fost cea mai grea operaţie de până acum. Pentru a fi una reuşită medicii au preferat să-i taie osul claviculei pentru a-l implanta între umărul şi cotul braţului, fiind o soluţie mult mai bună decât implantarea unei proteze. Recuperarea va dura aproximativ două luni, timp în care Kassi va avea mânuţa în ghips pentru sudarea corectă a operaţiei. Sperăm ca rezultatele să fie vizibile cât mai curând posibil", ne-a mai declarat Dana Rotariu. Costurile acestei intervenţii chirurgicale se ridică la aproximativ 18.000 de euro.

Fetiţa are osteomielită

Boala de care suferă micuţa este destul de rară şi necesită o perioadă lungă de recuperare.

Operaţiile pentru implantarea protezelor sunt necesare până la vârsta majoratului, când puştoaica se va opri din creştere.

„Osteomielita este o afecţiune gravă a sistemului osos. Boala ajunge în oase şi distruge articulaţiile, astfel că întreg corpul Kassandrei e format din proteze", ne-a mai spus Dana Rotariu, mama Kassandrei.

Urmează cursurile unei şcoli normale

Visul Kassandrei de a merge la o şcoală normală a devenit realitate în toamna anului trecut. Micuţa a fost acceptată în clasa întâi la o şcoală cu profil sportiv din Timişoara.

În ciuda problemelor de sănătate pe care le are, puştoica se descurcă foarte bine la cursuri, fiind printre cei mai buni elevi din clasa ei. Kassi depune un efort considerabil pentru a scrie, având o caligrafie impecabilă.

„Învăţătoarea o laudă de fiecare dată şi o dă exemplu colegilor. Chiar şi la ora de sport este prima prezentă şi se chinuie să facă toate exerciţiile corecte. Este o lupătoare şi are o ambiţie extraordinară", ne-a mai povestit mama adoptivă a Kassandrei, Dana Rotariu.

Donaţii pentru Kassandra

Cont lei: RO34BRDE360SV18398993600Cont euro: RO70BRDE360SV80487003600Cont dolari:RO29BRDE360SV96418133600Titular: Daniela Liliana Rotariu

image
image
image
image
image
image
Minge, Getty Images jpg
Elisabeta Lipa, Sportpictures jpg
Alexandra Dindiligan, nationala handbal Romania (Sportpictures) jpg
Sepsi Dinamo (Sportpictures) jpg
Simona Halep (Getty Images) jpg
gimnastica jpg
bilete euro jpg
FotoJet (17) jpg