«Belgianul e un handicapat!»

Ultima actualizare:

    Derby-ul Steaua-Dinamo
Derby-ul Steaua-Dinamo

Steaua a învins-o pe Dinamo după un joc al trupei lui Laurenţiu Reghecampf mai plăcut ochiului, dar ajutată decisiv de brigada belgiană de arbitrii. Centralul Alexandre Boucaut a acordat eronat un penalty pentru Steaua, în minutul 63, iar apoi i-a refuzat lui Dinamo un penalty clar, în minutul 80, la scorul de 1-1.

Prestaţia acestuia, precum şi inutilitatea aducerii arbitrilor străini la jocurile din Liga I, au fost criticate în termeni duri de dinamovişti, aprobaţi de cele mai avizate voci în materie, foştii arbitrii Ion Crăciunescu şi Adrian Porumboiu. Scandalurile de arbitraj din finalul sezonului trecut au reaprins ideea aducerii fluieraşilor străini, ca o soluţie la lipsa de încredere în cei autohtoni.

Până la urmă s-a şi luat această hotărâre, dar doar pentru pentru meciurile tari. Ideea era însă ca respectivii arbitrii străini să fie de primă mână, dar aceştia au fost tot mai slabi. Totul a culminat cu modesta brigadă belgiană condusă de Alexandre Boucaut, care a arbitrat duminică seara marele derby dintre Steaua şi Dinamo.

Din păcate, acesta nu numai că n-a făcut faţă meciului, dar a şi greşit impardonabil, de mai multe ori, de fiecare dată în favoarea Stelei. Prestaţia jenantă a acestuia l-a scos din minţi pe Cristi Borcea, venit de la Miami special pentru acest meci, care a spus că totul a fost un jaf. Fostul preşedinte al CCA, Ion Crăciunescu şi Adrian Porumboiu, patronul Vasluiului, viitorul adversar al lui Dinamo în campionat, au afirmat că nemulţumirle dinamoviştilor sunt îndreptăţite.

"Belgianul ăsta e o panaramă. Un handicapat. N-am văzut niciodată asemenea inconstanţă în decizii. Fugea pe teren de parcă fusese prins la furat de prune. Eu cred că e dezechilibrat mintal.

Cum să trimiţi la acest meci un arbitru care e de un an pe lista FIFA şi are experienţă 0? Omul era păstor. Totul a dat într-o singură direcţie", a fost analiza lui Porumboiu, care a afirmat că nu mai vrea străini. "FC Vaslui era unul dintre cluburile care a cerut arbitrii străini, dar vă anunţ oficial că ne-am retras de pe listă. Azi, (nr. ieri), am făcut cerere la Federaţie ca la jocul cu Dinamo să ne trimită români.

Decât arbitrii ca ăsta, mai bine lipsă. Măcar pe ăştia îi înjuri, te descarci, înţeleg ce spui şi asta e. Străinii, în schimb, te nenorocesc, se urcă în avion şi îţi fac cu mâna", a dezvăluit patronul Vasluiului. Nici fostul şef al CCA, Ion Crăciunescu, n-a mai fost mai blând. "În materie de arbitraj suntem ruşinea Europei.

M-au sunat şefii arbitrilor din ţările vestice şi mi-au spus că ei nu înţeleg de ce le cerem arbitrii. Mai bine FRF aducea un şomer din Spania, decât pe belgianul ăsta. Omul putea să arbitreze aşa şi prin telefon.

Au venit arbitrii second hand, dar de cinci ori mai scumpi. O brigadă din România costă 3.000 de euro, iar una din străinătate 15.000. Sandu şi Dragomir să plece din funcţii. Ei au acceptat arbitrii străini pentru că le sunt datori unor patroni şi nu vor scandal", a tunat şi Crăciunescu.

Antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, i-a răspuns public şefului LPF, Dumitru Dragomir, cel care anunţase că italianul va fi demis dacă pierde în derby. "Dragomir are o mare responsabilitate ca şef al LPF şi ar trebui să răspundă de ce se cer arbitri străini. Poate că îi e teamă că voi face o echipă mare la Dinamo. Ar trebui să tacă pentru că toată lumea ştie că e de partea Stelei", a dat replica Bonetti. Imediat, Dragomir a atacat: "Murea de foame în Italia, nu-l lua nimeni. Nu e antrenor de Dinamo şi oricum Dinamo are lot de locul doi". Totuşi, scaunul tehnicianului se clatină iar zilele acestea acţionarii vor avea o întrunire şi-i vor cere socoteală italianului.

Florin Gardoş, Lukas Szukala și Daniel Georgievski
Florin Gardoş, Lukas Szukala și Daniel Georgievski

Victoria cu Dinamo i-a dus în al nouălea cer pe jucătorii şi pe conducătorii Stelei, care au ţinut să sărbătorească cum se cuvine succesul în faţa rivalei. Acest lucru a fost anunţat imediat după fluierul final, chiar de managerul Mihai Stoica, care a spus că va face o noapte albă.

Astfel, imediat după partida de pe Arena Naţională, autocarul roş-albaştrilor a mers direct la hotelul Parliament, din zona Izvor, unde Laurenţiu Reghecampf şi-a mai ţinut echipa o noapte în cantoment.

Până la somn, toată lumea a fost invitată la masă, unde s-au băut câteva pahare de vin, cei din staff mai multe decât jucătorii, care apoi au mers în camere. Gardoş, Szukala şi Georgievski au deschis laptopul şi au postat pe Facebook o poză cu mesajul „Doping? Arbitru? Ssssst", aluzie la acuzaţiile dinamoviştilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net