Dănciulescu, omul-record

Ultima actualizare:

    Steaua-Dinamo; Arena Naţională: Joi,  21.45, DIGI SPORT 1
Steaua-Dinamo; Arena Naţională: Joi, 21.45, DIGI SPORT 1

Dănciulescu s-a împăcat cu Bonetti şi va juca împotriva rivalilor din Ghencea, iar disputa va fi una specială: va atinge un record vechi de aproape 30 de ani.

"E un meci important pentru ambele echipe, fiecare îşi doreşte să termine cât mai sus în clasament, iar punctele sunt vitale. Oricum, va fi un meci al orgolilor, unul pe viaţă şi pe moar­­te", s-a limitat să declare Dănciulescu.

Însă, joi seara pe Naţional Arena, "Corbul" îl va egala pe simbolul dinamovist Cornel Dinu ca număr de prezenţe într-un derby, 28. Până acum, atacantul a bifat 27 de astfel de partide, dintre care 19 ca dinamo­­vist şi opt în tricoul Stelei. În urma sa, pe poziţia a treia a clasamentului se situează fosta glorie a Stelei, Tudorel Stoica, cu 24 de prezenţe.

"Danciu" se poate lăuda că a înscris şi cele mai multe goluri într-o întâlnire Dinamo - Steaua, în campionat. A punctat de 11 ori: de cinci ori pentru "câini" şi de şase ori din postura de jucător al roş-albaştrilor.

În plus, "vârful" a reuşit să depăşească nume de legende în acest top, Gheorghe Constantin având zece goluri, iar Dudu Georgescu, Mircea Lucescu şi Ion Alecsandres­­cu, câte nouă reuşite.

"Vârful" de 35 de ani a marcat de 206 ori în Liga I, fiind pe locul doi în clasamentul golgheterilor all - time după Dudu Georges­­cu, 252 de reuşite. De asemenea, e pe poziţia a treia privind numărul prezenţelor în campionat, 482 de meciuri, în top clasându-se Florea Ispir (ASA Tîrgu-Mureş), 485 de jocuri, şi Costică Ştefănescu (Steaua, U Craiova, Braşov), 490 de partide.

În plus, Danciu şi-a prelungit contractul cu Dinamo până în vara anului viitor şi dacă îşi va duce la bun sfârşit acordul în "Ştefan cel Mare" va deveni şi cel mai vârstnic jucător care a evoluat titular în tricoul alb - roşu. Atacantul va avea atunci 36 de ani şi cinci luni, cu două mai mult decât cel care deţine recordul actual, Sandu Nicolae.

Inedit despre Dănciulescu

La antrenamente, vine printre primii şi pleacă ultimul, la fel se întâmplă şi la sala de forţă unde stă des după program. Datorită pregătirii foarte bune s-a accidentat doar de câteva ori în întreaga carieră.

Înaintea fiecărui meci, ca un ritual, bea câte două energizante Power Horse. A procedat la fel şi când a jucat în China, unde a găsit un substitut al acestei băuturi.

Are un restaurant aproape de centrul Bucureştiului, Smart's. De afacere se ocupă cumnatul său, Marius Cheregi, fost jucător la Dinamo în perioada 1990 - 1993.

Pe soţia sa o cheamă Mihaela, iar fetiţa cuplului se numeşte Diana Maria (13 ani).

E fan Manchester United, Juventus şi Boca Juniors.

Vorbeşte mult la telefon, îl închide abia după ora 23.00.

Vrea să vizite America, nu a fost niciodată în această ţară. În schimb, în Asia, a văzut China şi Japonia.

Nu-i place calculatorul, pe net citeşte doar presa şi nu are conturi pe reţelele de socializare.

E un împătimit al fotbalului american, cunoaşte regulamentul şi e fan Dallas Cowboys.

Deţine aproape o sută de perechi de ghete sport, are un contract cu Nike şi a fost imaginea Citroen, fiind obligat să circule numai cu autoturisme ale producătorului francez.

Acultă hip - hop românesc şi străin, dar preferă BUG Mafia, Paraziţii, Grasu XXL, Bitză sau CTC.

Colecţionează ceasuri, e singurul accesoriu pe care îl poartă, în rest nu-i plac bijuteriile.

S-au vândut 25.000 de bilete

Pentru derby-ul de joi, fanii au cumpărat deja 25.000 de tichete, jumătate din numărul celor puse la dispoziţie. Biletele pot fi achiziţionate de la stadionul din Ghencea şi Arena Naţională, iar dinamoviştii vor primi 2.500, adică cinci la sută din capacitatea totală.

Preţul acestora va fi de 10 sau 15 lei, în funcţie de poziţionarea în stadion, locurile fiind la inelul 1 sau 3. Steliştii au vândut deja toate biletele la zona VIP, roş-albaştrii având la dispoziţie tichete la peluze, tribuna I şi a II-a, cu preţuri între 15 şi 30 de lei.

simeon stalpnicul png

Preţurile biletelor

Peluza II (1)    15Peluza II (2)    10Peluza II (3)    10Peluza  I (1)    15Tribuna II (1.1)   30Tribuna II (1.2)    25Tribuna II (2)    25Tribuna II (3)    20Tribuna I  (2)    25Tribuna I  (3)    20VIP 1    60VIP 2    40VIP 3    30Loja    430 loc (catering inclus)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net