Dănciulescu se mai luptă cu un record

Ultima actualizare:

    Dănciulescu a devenit jucătorul cu cele  mai multe prezenţe în Liga I, 490
Dănciulescu a devenit jucătorul cu cele mai multe prezenţe în Liga I, 490

Partida cu Gaz Metan Mediaş de sâmbătă va însemna pentru Ionel Dănciulescu împlinirea a 19 sezoane de când activează în prima divizie. Contractul său cu Dinamo expiră în vara lui 2013, dar poate fi prelungit, şi dacă va mai activa în tricoul roş-albilor, "Corbul" va egala performanţa lui Gicu Dobrin, 21 de sezoane.

"Vârful" celor din "Ştefan cel Mare" a intrat la aproape 36 de ani în istoria fotbalului românesc. Luni, contra celor de la Pandurii l-a egalat pe Costică Ştefănescu ca număr de meciuri disputate în prima divizie, 490 şi a marcat golul cu numărul 210, fiind pe locul doi în top după Dudu Georgescu, 252.

Acum, lupta se duce pentru un alt record, cel al longevităţii, fiind pe a doua poziţie a clasamentului, cu 20 sezoane, alături de fotbalişti ca Iosif Cavai, Ion Dumitru sau Costică Ştefănescu.

"Sper ca Hîldan să fie mândru de acolo, de sus, de ce am făcut, pentru că în ultimul timp am cam uitat de fotbal. Gândurile noastre se îndreaptă si către Mister Cornel Dinu. Le multumim fanilor, de fiecare data cand am jucat pe Arena Nationala au creat o atmosfera fantastică. Pandurii au o echipă foarte bună, care joacă un fotbal adevărat, eu cred că este o victorie meritată", a spus Dănciulescu.

Apoi a continuat: "Asta cu recordurile e statistică, pe mine mă interesează să joc şi să-mi ajut echipa, restul vin de la sine. Spre exemplu, mi-a zis Alexe că este al 210-lea gol reuşit de mine. Noi ar trebui să creştem de la meci la meci pentru a deveni o echipă competitivă. Suntem conştienţi că ne aflăm departe de primele locuri şi trebuie să muncim în fiecare partidă, iar la final vom vedea unde ne aflăm".

"M-am bucurat mult pentru reuşita lui Dănciulescu a demonstrat că e un jucător pe care ne putem baza în continuare. E foarte util. Eu un caracter extraordinar şi un om de echipă", l-a lăudat şi Cristi Borcea, cel care s-a retras recent din acţionariatul roş-albilor.

L-au comemorat pe Hîldan

Meciul cu Pandurii a avut o însemnătate aparte pentru roş-albi. L-au comemorat pe Cătălin Hîldan, de la moartea căruia au trecut 12 ani. Un adevărat simbol pentru dinamovişti, fostul mijlocaş e celebrat în cântecele galeriei, iar peluza în poartă numele.

Acum, contra gorjenilor, înaintea meciului s-a ţinut un moment de reculegere şi pe ecranele de deasupra terenului a fost difuzat un clip cu momente din cariera lui Hîldan.

În plus, fanii i-au acordat căpitanului Cătălin Munteanu o banderolă personalizată ce poartă chipul "Unicului Căpitan", banderolă ce va fi purtată de acum înainte la toate partidele, iar Dănciulescu a primit un banner pe care scria: "În numele căpitanului". De asemenea, Florentin Petre, fost coleg cu Hîldan şi actual oficial dinamovist, a urmărit meciul din galerie, alături de fiul său cel mare, Patrick.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net