El a salvat Steaua de la dezastru

Ultima actualizare:

    Muniru a costat 200.000 de euro pentru a veni de la CFR ClujFoto: Mediafax
Muniru a costat 200.000 de euro pentru a veni de la CFR ClujFoto: Mediafax

Steaua a ajuns, cu mari emoţii, în turul III preliminar al Ligii Campionilor, 4-3 la general, după înfrângerea cu 3-2 de pe Arena Naţională. O eventual eliminare ar fi adus dezastrul pentru roş-albaştrii, scenariu explicat de patronul Becali, care a anunţat că echipa trebuie să se autofinanţeze. Salvarea Stelei a venit de la ghanezul Sulley Muniru, mijlocaşul adus pe 200.000 de euro de la CFR Cluj, desemnat cel mai bun om al returului cu Trencin.

”Trebuie să fim atenţi, nu suntem calificaţi”, spunea antrenorul Stelei, Mirel Rădoi, înaintea jocului cu Trencin. Tehnicianul a ştiu ce a ştiu, pentru că, după doar 20 de minute de joc, slovacii conduceau cu 2-0 şi anulau avantajul luat de roş-albaştrii după manşa tur. După pauză lucrurile s-au schimbat radical, foştii ceferişti Muniru şi Tade au marcat, iar ultimul gol al lui Trencin n-a mai avut decât efectul unei sperieturi groaznice pentru campionii României. 

”Dacă nu ne calificam acum, la revedere, într-un an intram în insolvenţă. Nu mă mai interesa echipa, o dădeam cadou. Dacă e să câştig bani la fotbal stau, dacă nu, nu mai stau”, a fost declaraţia şoc a lui Becali. Practic, steliştii au evitat in ultimul moment un scenariu de groază. Iar numele salvatorului de miercuri seara se numeşte Sulley Muniru, cel mai bun om al meciului.

”Sunt foarte fericit că ne-am calificat. Deşi sunt supărat că am pierdut meciul, calificarea e importantă. E primul meu gol aici şi cel mai important din carieră. M-a surprins şi pe mine că am înscris şi i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru asta”, a spus mijlocaşul de 23 de ani, poreclit la CFR Cluj ”Sulleyman Magnificul”. Ghanezul vine dintr-o familie de sportivi: tatăl este antrenor de fotbal, are trei fraţi care joacă tot ”sportul-rege”, Sulley Musah, Sulley Salamatu şi mult mai celebrul Sulley Muntari, acum liber de contract, fost la AC Milan.

Până să ajungă în România, Sulley a avut ocazia de a lucra cu nume mari ale fotbalului mondial. În 2012, s-a pregătit câteva luni cu echipa a doua a celor de la Real Madrid. Mai mult decât atât, tehnicianul Jose Mourinho, l-a chemat la câteva antrenamente alături de Cristiano Ronaldo şi Casillas. “A fost o perioadă incredibilă a vieţii mele. Am învăţat multe la Madrid. Mourinho este un antrenor care pregăteste totul în detaliu. Este şi om de mare caracter”, a precizat Sulley Muniru.

E cel mai tare din parcare

Pasiunea pentru maşini este, pe lânga cea pentru fotbal, cea mai importantă în rândul bărbaţilor din familia lui Sulley Muniru. Celebrul său frate Muntari a făcut din dragostea pentru bolizi o afacere de milioane. Şi-a deschis ateliere de tunning pentru maşini, unul în Italia, altul în Marea Britanie, la Londra. Parcul lui auto cuprinde nu mai puţin de cinci maşini, iar una dintre ele, un Jeep Wrangler «tunat» care valorează spre 100.000 de euro, i l-a făcut cadoul lui Muniru. De altfel, mijlocaşul ghanez a luat faţa steliştilor cu maşina sa.

Rădoi se teme de Partizan

Evoluţia scorului în meciul de miercuri seara i-a trezit amintiri neplăcute lui Mirel Rădoi. Acum antrenor, el a povestit că i-a zburat gândul la semifinala din Cupa UEFA, cu englezii de la Middlesbrough. “La 0-2 le-am spus băieţilor că nu era totul pierdut, i-am îmbărbătat şi, dacă nu făceam anumite schimbări, cred că puteam să suferim. Mă gândeam la un moment dat la scenariul din meciul cu Middlesbrough, dar e bine că nu s-a repetat”, a spus Mirel, care a precizat că meciul cu Partizan va fi mai greu: “Sper că am învăţat ceva din greşelile din meciul cu Trencin. Dubla cu sârbii va fi mult, mult mai dificilă”.

L-au trimis pe Iancu la Timişoara

Gabi Iancu a fost anunţat că trebuie să meargă sub formă de împrumut pe un sezon la Poli Timişoara, singura echipă fără punct obţinut în primele două etape. Jucătorul venit în 2013 de la Viitorul în schimbul a 500.000 de euro nu va mai juca în cupele europene. Se pare că de vină pentru această mutare de ultimă oră a fost nu doar abundenţa atacanţilor din lotul Stelei, ci şi desele momente de indisciplină ale lui Iancu. De la venirea lui Rădoi, Tamaş şi Ţucudean au plecat la cererea lui Mirel Rădoi din această cauză şi nonconformistul de 21 de ani nu putea să scape de remanierea noului antrenor. Iancu fusese titular la Steaua în prima etapă, în acel 0-0 cu Petrolul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net