Manchester City, favorită la câștigarea Champions League după succesul cu PSG

Ultima actualizare:

Manchester City este considerată principala favorită la câștigarea Champions League, după ce a învins-o pe PSG în etapa a cincea din faza grupelor.

Formația antrenată de Pep Guardiola a câștigat cu 2-1 meciul cu PSG și termină pe primul loc în grupa A. "Cetățenii" au 12 puncte, în timp ce PSG, calificată și ea în optimile Champions League, are opt puncte. Leipzig și Brugge vor duce în ultima etapă, de la distanță, doar lupta pentru locul trei.

Forța ofensivă a lui City s-a putut observa și în acest sezon de Champions League, în condițiile în care echipa a marcat 17 goluri în cele cinci partide. O performanță impresionantă, ținând cont că PSG are doar 9, adică de două ori mai puțin aproape. Iar atacul celor de la PSG este și el unul stelar, cu Messi, Neymar și Mbappe în prim plan.

Și dacă ne uităm pe cotele la pariuri fotbal, putem observa că Manchester City este creditată cu prima șansă la câștigarea competiției. Formația lui Pep Guardiola are cota 4.00 să se ridice în premieră trofeul Champions League. Cel mai aproape a fost în sezonul precedent, însă a fost învinsă în finala de Chelsea Londra, într-un meci în care pornea ca favorită.

Bayern Munchen, considerată a doua favorită

În ultimii ani, Bayern Munchen a defilat pur și simplu în faza grupelor. Scenariul s-a repetat și în acest an, iar bavarezii au obținut punctaj maxim în grupa E, în care le-au avut adversare pe FC Barcelona, Benfica și Dinamo Kiev. Bayern are 15 puncte acumulate în 5 etape, a marcat 19 goluri și a primit doar 3. Este echipa cu cel mai bun parcurs din faza grupelor, iar cota pentru câștigarea Champions League este 5.00.

Bayern Munchen a câștigat Champions League de șase ori în istorie, iar ultima dată acest lucru s-a întâmplat în 2020. A fost un 1-0 în fața celor de la PSG, într-un meci decis de o reușită a lui Kingsley Coman.

În ediția precedentă, bavarezii s-au oprit însă în sferturile de finală, fiind învinși tocmai de PSG la capătul a două meciuri foarte spectaculoase.

Liverpool e a treia favorită la câștigarea Champions League

Cu cota 6.50, Liverpool este creditată cu șansa a treia la câștigarea Champions League. Și formația lui Jurgen Klopp a avut un parcurs excelent în faza grupelor, reușind să câștige toate cele cinci meciuri. Golaverajul a fost 15-5, într-o grupă din care au mai făcut parte FC Porto, AC Milan și Atletico Madrid.

Tot șase trofee de Champions League are și Liverpool în palmares, ultimul fiind câștigat în 2019, după o finală cu Tottenham, pe care a dominat-o categoric. Mulți jucători din acel moment încă fac parte din lotul lui Liverpool, astfel că experiența și omogenitatea sunt două dintre argumentele "cormoranilor" în acest sezon de Champions League. În plus, Liverpool are și unul dintre cei mai buni antrenori din lume, pe Jurgen Klopp. În sezonul precedent, Liverpool s-a oprit în sferturile de finală din Champions League.

Pe lista cu favorite din Champions League se mai află următoarele echipe: PSG (cota 7.00), Chelsea (cota 7.00), Manchester United (cota 17.00), Real Madrid (cota 17.00), Ajax (cota 21.00), Juventus (cota 34.00), Inter Milano (cota 51.00), Atletico Madrid (cota 51.00) și FC Barcelona (cota 67.00).

Optimile din Champions League vor avea loc pe 15, 16, 22, 23 februarie (meciurile tur) și 8, 9, 15, 16 martie (meciurile retur). Sferturile de finală sunt programate pe 5,6, 12, 13 aprilie, iar semifinalele pe 26, 27 aprilie și 3, 4 mai. Finala Champions League va avea loc pe 28 mai, pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg (Rusia).

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net