Mircea Sandu a povestit cum a învins cancerul, de două ori!

Ultima actualizare:

    Mircea Sandufoto: mediafax
Mircea Sandufoto: mediafax

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a povestit perioada grea prin care a trecut în 2010 şi 2013.

“Am trecut prin clipe grele. În momentele acelea, am gândit aşa: atâtea lupte am tras pe teren şi am avut atâtea contre că o tumoare nu poate să fie atât de gravă pentru mine, deşi eram conştient că urmează o bătălie grea şi de durată. Am avut curaj, m-am luat de piept cu boala, altfel nu ştiu dacă mai eram acum. În astfel de clipe, dacă nu stai bine la cap şi dacă nu te duci la luptă deschisă, boala te doboară psihic. Nu vorbesc de boala propriu-zisă, ci de afecţiunea psihică pentru că, în astfel de momente, ajungi şi la aşa ceva. Boala psihică este mai periculoasă decât orice. Practic, eu am învins din punct de vedere psihic şi abia apoi m-am tratat medical”, a povestit, pentru “ring”, fostul preşedinte FRF.

„Cu sănătatea stau cum vrea Dumnezeu. Să ştiţi că nu depindem decât de destinul pe care-l avem şi de ceea ce ne oferă Cel de Sus. Merg periodic la controale. Controalele le fac tot în Franţa, la Nisa, pentru că acolo sunt medicii care îmi ştiu dosarul medical, istoricul intervenţiilor. Aşa e cel mai bine, la altă clinică ar fi fost mult mai complicat. Nu sunt costuri foarte mari. Una este costul operaţiei, altceva este controlul. Am trecut de perioada critică. Stresul, poluarea şi alimentaţia duc la cancer. Dar cel mai mare factor de risc este stresul, cu o pondere de 50%, 30% alimentaţia şi 20% poluarea”, a mai spus Mircea Sandu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net