Mitică: «Mă doare-n pălărie, am mai fost la puşcărie»

7 aprilie 2014
article img
Dragomir riscă 16 ani de închisoare

"Greii" din fotbalul românesc sunt la puşcărie, iar, după cei opt închişi în "Dosarul Transferurilor", ieri i-a venit rândul lui Dumitru Dragomir. Fostul preşedinte al LPF este acum acuzat că şi-ar fi însuşit în jur de 3 milioane de euro din cedarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I, sub forma unor comisioane.

“Mă doare-n pălărie”. Aceasta a fost replica lui Dumitru Dragomir în momentul în care reprezentanţii Parchetului se aflau în vila sa, pentru percheziţii.

“Au venit la ora şase! La mine acasă, la hotel şi la Bogdan. Acum am casa plină! Mă uit la televizor şi aflu ce se întâmplă cu mine. Oamenii sunt civilizaţi, îşi fac treaba. E un război în care eu sunt la mijloc, de când mă aşteptau duşmanii … Sunt în regulă cu actele”, a mai spus acesta. Totuşi, în jurul prânzului, “Corleone” a fost dus la Poliţie pentru audieri, iar câteva ore mai târziu a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore.

Microbiştii au sperat ani de zile să vadă această imagine: Mitică Dragomir intrând pe poarta Poliţiei Capitalei, unde a fost reţinut pentru 24 de ore

article img

Potrivit anchetatorilor, Dragomir ar fi prejudiciat LPF cu 3 milioane de euro, “prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale”, sună acuzaţiile la adresa lui Dragomir.

article img

article img

La sediul Poliţiei au venit Cristi, şoferul personal al lui Dragomir, care i-a adus o pungă în care erau acte şi un CD, dar şi fiul lui Mitică, Bogdan. Potrivit noului Cod penal, Dragomir riscă ani grei de închisoare: 16, mai exact, dacă se va dovedi că a comis faptele de care este acuzat. Totuşi, dacă se va ajunge până la o pedeapsă, Dumitru Dragomir ar urma să efectueze doar jumătate, pentru că legea spune că cei trecuţi de 60 de ani pot beneficia de această derogare.

4 MARTIE. «Greii fotbalului» au primit închisoare cu executare

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat la 4 martie verdictul final în dosarul „Transferurilor”. Toţi cei opt grei din fotbalul românesc acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu transferul mai multor jucători în străinătate au primit închisoare cu executare. Astfel, Cristi Borcea şi Ioan Becali au luat 6 ani şi 4 luni, Victor Becali – 4 ani şi 8 luni, George Copos –  3 ani şi 8 luni, Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni, Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni, Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni şi Gică Popescu – 3 ani şi 1 lună.

Percheziţii la sediul LPF. Află cine a făcut plângerea. Dumitru Dragomir reţinut pentru 24 de ore. Riscă 16 ani de închisoare