Mititelu a retras «Ştiinţa» din campionat!

Ultima actualizare:

    Adrian Mititelu a cedat
Adrian Mititelu a cedat

Universitatea Craiova pare un club care de un an îşi respiră ultimele guri de aer. Ieri, oxigenul s-a terminat, "familiei" i s-a făcut milă şi "bolnavul" a fost în sfârşit deconectat de la aparatele care îl mai ţineau în viaţă artificial. Urmează înmormântarea şi probabil un nou început, din Liga a IV-a.

Jucătorii "Ştiinţei" nu s-au antrenat toată iarna şi în mod normal nici nu trebuiau să mai înceapă returul din Seria a II-a a Ligii a II-a. Nu s-au prezentat la meciul cu Olt Slatina, pe care l-au pierdut cu 3-0 la masa verde, au scos un egal cu Bihorul, 0-0, şi au pierdut apoi trei meciuri, cu Vâlcea, Mioveni şi Bistriţa. După acest bilanţ şi atâtea problem nerezolvate, Adrian Mititelu a cedat.

simeon stalpnicul png

"După o situaţie extrem de rea pe care o traversăm de o lună de zile am ajuns să spun că nu mai putem duce. Nu mai putem face faţă cu o echipă care este mereu hăituită. Fiecare care ne-a ajutat a fost hăituit, i s-a întîmplat ceva. Am încercat, am făcut tot ceea ce este posibil omeneşte. Sunt foarte multe nopţi nedormite şi stres acumulat. Îmi cer scuze tuturor suporterilor, dar este o competiţie în care nu avem şanse egale. Juridic, azi punem stop activităţii. Vedem de la vară ce va fi. Am vrut să luăm decizia mult mai devreme, dar am tot sperat că se întâmplă ceva. Mâine (nr. azi) va primi şi FRF înştiinţarea noastră", a declarat acesta într-o conferinţă de presă.

Deşi acest lucru înseamnă sfârşitul, patronul mai are de doi bani speranţe. Acesta crede că dacă Tribunalul va aproba planul de reorganizare şi Craiova va ieşi de sub sfera de influenţă PSD-istă, clubul poate să-şi reia activitatea din Liga a II-a. Cel mai probabil însă, Universitatea Craiova va fi primul caz mare de faliment în fotbalul românesc, după Unirea Urziceni.

"Dacă va ieşi Antonescu, va face dreptate, dacă nu, va fi vai şi amar. Sper să fie aprobat planul cât mai curând şi atunci poate vorbim altfel. Putem chiar să ne înscriem tot în Liga a II-a. Dacă nu, vom începe din Liga a IV-a. Eu nu voi pleca de la club decât atunci când se va face dreptate", a încheiat Mititelu.

Bihorul rămâne cu punctele pierdute

Singura dilemă după retragerea din campionat a Universităţii Craiova este ce se întâmplă cu meciurile jucate până acum, dar şi cu cele rămase de disputat. Regulamentul FRF prevede ca rezultatele unei echipe care se retrage din campionat în timpul returului să se menţină, iar meciurile rămase de disputat să fie câştigate cu 3-0 de către adversari. Cea mai ghinionistă este astfel FC Bihor Oradea, singura echipă care pierduse puncte cu "Ştiinţa" în acest retur.

image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net