Mutu intră în afaceri cu gunoaie

Ultima actualizare:

    Adrian Mutu
Adrian Mutu

Aflat la apus de carieră fotbalistică, Adrian Mutu (33 de ani) vrea să investească cel puţin un milion de euro într-o staţie de biogaz.

Cum nu şi-a găsit încă o echipă la care să joace începând din această toamnă, „Briliantul" are timp să se gândească la afaceri.

Astfel, românul a intrat de curând în contact cu câţiva antreprenori din Cesena, care i-au propus o idee de business destul de interesantă.

Este vorba despre o firmă producătoare de biogaz, o sursă de energie (curent electric şi agent termic) mai puţin întâlnită, în care materia primă e constituită de diverse substanţe organice, de la dejecţiile animalelor până la deşeurile vegetale.

În primă fază, Mutu ar trebui să investească în acest proiect cel puţin un milion de euro, adică salariul său pe jumătate de an, viitoarea fabrică urmând să aibă locaţia în micuţul orăşel Savignano de lângă Cesena.

Comparativ cu Italia, unde industria biogazului este destul de avansată, la noi primii paşi în domeniu au fost făcuţi abia în acest an.

Planurile de afaceri ale internaţionalului român confirmă faptul că Mutu nu vrea să părăsească repede Italia, unde el şi familia sa se simt excelent.

De altfel, „Fenomenul" sondează în continuare piaţa imobiliară pentru a-şi lua o locuinţă în apropiere de Cesena, în completarea celei pe care o are deja la Florenţa.

A fost ghinionist în afaceri

Până acum , în afară de investiţiile în maşini şi proprietăţi, Adi Mutu a cam aruncat cu banii pe fereastră, afacerile sale nedovedindu-se extrem de profitabile.

Astfel, a fost nevoit să vândă clubul de noapte „Pacha" în care băgase iniţial aproape 300.000 de euro, a eşuat în domeniul modei şi al vinurilor şi a renunţat la firma de impresariat sportiv pe care o pusese pe picioare împreună cu Anamaria Prodan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net