Nigeria, campioană din gafa lui Koulibaly

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

“Super vulturii” au câştigat pentru a treia oară în istorie cel mai puternic turneu de pe “Continentul Negru” impunându-se cu 1-0 în faţa Burkinei Faso, echipa ex-jucătorilor din “Ştefan cel Mare”, Djakaridja Kone şi Paul Koulibaly.

Ambii fotbalişti ce au trecut pe la Dinamo au fost titulari. Dacă închizătorul Kone a jucat până în minutul 89 şi a avut un joc constant, în schimb Koulibaly a "trimis" trofeul adversarilor.

Ce s-a întâmplat? În minutul 40, fundaşul a avut o intrare extrem de dură asupra unui adversar, a pierdut mingea, iar elevii lui Stephen Keshi au reuşit să înscrie prin Sunday Mba, al cărui prenume se traduce "Duminică", finala având loc în aceeaşi zi.

simeon stalpnicul png

Astfel, Nigeria a cucerit trofeul pentru a treia oară, după ce reuşise aceeaşi performanţă în 1980 şi 1994, în timp ce burkinezii au disputat în premieră o finală. Deşi a pierdut, Burkina Faso a "oferit" cel mai bun fotbalist al competiţiei, atacantul Jonathan Pitroipa, cel care a fost aproape de a rata finala după ce arbitrul îl sancţionase eronat în penultimul act al turneului, contra Ghanei.

De partea cealaltă, nigerianul Victor Moses a primit premiul fair-play, iar portarul Enyeama, cel care a anunţat că se dezbracă pe teren dacă învinge, dar a renunţat, a oferit faza serii, când, euforic, a încercat să-l ia în cârcă pe arbitru. "Victoria este în principal pentru naţiunea mea. Este mai dificil atunci când eşti antrenor african, unele federaţii se gândesc să te angajeze ca şi cum ar face o favoare. În Africa trebuie mai multă răbdare", a spus selecţionerul Stephen Keshi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net