Nu va mai exista „tăcere” în fotbal?! Arsene Wenger vrea ca arbitrii să poată participa la conferinţele de presă organizate după meciuri

Ultima actualizare:

    Arsene Wenger vrea să revoluționeze fotbalulFoto: EPA-EFE
Arsene Wenger vrea să revoluționeze fotbalulFoto: EPA-EFE

Director de dezvoltare la Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA), Arsene Wenger a declarat că își doreşte ca arbitrii să poată vorbi la conferinţele de presă după meciuri. După cum se știe, în ultimele două decenii cavalerii fluierului nu dădeau niciun fel de declarații.

Prezent la Paris, cu ocazia „Zilelor Arbitrajului”, antrenorul francez a spus: "Ar fi o modalitate bună de a evita controversele şi de a le stinge înainte ca acestea să fie în dezbaterea publică. Ar trebui să obţinem aprobarea arbitrilor şi nu ştiu suficiente lucruri despre starea de spirit în care se află după meciuri pentru a putea comenta".De asemenea, directorul FIFA pentru dezvoltare e de părere că și discuţiile dintre arbitrii de pe teren şi cei din camera VAR ar trebui să devină publice: "Sunt în favoarea deschiderii microfoanelor, astfel încât să existe o explicaţie mai bună. Difuzarea conversaţiilor dintre arbitru şi VAR ar creşte interesul. Spectatorii ar înţelege mai bine de ce sunt luate anumite decizii". Ultima propunere e întâlnită în alte sporturi, precum în rugby, unde atât telespectatorii, cât și spectatorii aud conversația dintre arbitru și oficialii video (TMO). Arsene Wenger are și alte proiecte avangardiste. Acesta a anunțat că este posibil ca din 2022 semnalizarea ofsaidului să se facă cu ajutorul unui sistem electronic. De asemenea, el a prezentat un proiect care nu întruneşte unanimitatea lumii fotbalului, și anume acela al organizării Campionatului Mondial de fotbal o dată la doi ani, în loc de o dată la patru ani cum este în prezent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net