De Crăciun, unii petrec, alţii muncesc

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În loc să stea confortabil acasă, în mijlocul familiei, aşa cum fac toţi cei care evoluează în campionatul intern, stranierii îşi petrec Crăciunul la antrenamente şi chiar la meciuri oficiale. Astfel, românii ce activează în Anglia vor fi teren chiar a doua zi de Crăciun (joi, 26 decembrie), atunci când restul lumii se odihneşte.

Fotbaliştii străini din Liga I au plecat deja spre ţările natale, unii chiar în locuri exotice departe de frig, iar cei autohtoni au întrat în „febra" sărbătorilor. Ca exemplu, stelistul Cristi Tănase a participat la „pomana porcului", unde a împărţit şoriciul şi ţuica cu rapidistul Doman, iar cei de la Pandurii vor mai atinge mingea după data de 13 ianuarie, atunci când e reunirea lotului, adică după mai mult de trei săptămâni de vacanţă. De partea cealaltă, nu mai e nici o surpriză că prima ligă din Anglia programează meciuri atât de Crăciun cât şi de Anul Nou.

Gorjenii au petrecut  cu o zi înainte să plece în vacanţă

simeon stalpnicul png

În 2013, românii din Premier League sunt mai mulţi ca niciodată, internaţionalii Vlad Chiricheş, Răzvan Raţ şi Costel Pantilimon fiind nevoiţi să se supună tradiţiilor britanice. În Anglia, la 26 decembrie (a doua zi de Crăciun) se serbează „Boxing Day", adică "Ziua Puşculiţei", în care oamenii oferă cadouri celor dragi, iau masa cu prietenii sau rudele, participă la întreceri şi spectacole, partide de vânătoare şi de pescuit.

Cristi Tănase s-a înfruptat din şorici

simeon stalpnicul png

În acest context, o etapă din Premier League nu poate să fie decât un bonus pentru amatorii de fotbal. Joi, Răzvan Raţ (West Ham) şi Pantilimon (Manchester City) vor avea viaţă grea în meciurile cu Arsenal, respectiv Liverpool. Mult mai uşoară se anunţă misiunea lui Vlad Chiricheş, Tottenham urmând să primească vizita codaşei West Bromwich Albion. Totuşi, românul trebuie să-şi revină după ce acum două zile în partida cu Southampton (3-2) s-a făcut de râs în mai multe rânduri. Iar fanii l-au taxat imediat: "Aduceţi un taxi pentru Chiricheş!", "Unde te duceai?", "S-a apărat îngrozitor. N-a înţeles nimic!" au fost câteva dintre mesajele postate pe reţelele de socializare.

Oricum, cei trei "englezi" nu sunt singurii români surghiuniţi în a doua zi de Crăciun. În Belgia este programată ultima etapă a anului, iar Mircea Rednic (Gent) îşi va conduce echipa în deplasarea de la Mons. Ţinând cont de forma bună a elevilor săi, "Puriul" regretă probabil faptul că prima ligă belgiană se va întrerupe apoi până la mijlocul lunii ianuarie. Tot în deplasare va juca şi formaţia antrenată de Cosmin Olăroiu (Al-Ahli), pe terenul celor de la Ajman. Cu o victorie, fostul tehnician stelist va încheia anul 2013 pe primul loc al clasamentului din Emirate.

Torje: «2013 a fost cel mai ghinionist an din carieră!»

Mijlocaşul lui Espanyol Gabi Torje a revenit în ţară pentru a petrece Sărbătorile de iarnă şi a recunoscut că anul ce se va încheia a fost cel mai slab din întreaga sa carieră. "A fost un an cu ghinioane din toate punctele de vedere. Am jucat foarte puţin şi am ratat calificarea la Campionatul Mondial. Vreau să-l uit cât mai repede", a spus Torje.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net