Piţurcă a găsit naţionala viitorului!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Intenţiile lui Piţurcă au devenit evidente de la prima acţiune a sa. Chiar dacă pentru amicalul cu Uzbekistan de la 10 august nu vor fi reţinuţi decât jumătate dintre aceştia, Piţurcă a chemat 25 de jucători din campionatul intern, majoritatea foarte tineri! Dintre cei 25 de fotbalişti, patru provin de la selecţionata Under 19 (Năstăsie, Stanciu, Florin Ilie, Avrămia), iar alţii, precum Brata sau Chiricheş, sunt jucători de perspectivă.

Nu-i lasă la restaurant. "La naţională, jucătorii nu vor avea nici o zi liberă. Şi aşa, ei vin din două în două luni la prima reprezentativă, aşa că nu văd de ce ar mai trebui să aibă şi liber. Vor să meargă la restaurant sau să iasă seara, atunci înseamnă că nu mai au ce căuta la lot", a spus Piţi.

"Tănase a dat mult înapoi". Piţi e dezamăgit de fostul său elev de la Steaua: Cristi Tănase. "De la el aştept foarte mult, are calităţi extraordinare pe care trebuie să şi le exploateze. Voi avea o discuţie cu el, pentru că a dat foarte mult înapoi. La ce mă aşteptam eu şi la ce e acum, e o diferenţă ca de la cer la pământ".

Nicoliţă va fi fundaş dreapta. "Am intenţia să-l formez pe Bănel Nicoliţă ca fundaş dreapta la echipa naţională, pentru că avem nevoie de jucători puternici", a spus Piţurcă.

 Nici un jucător de la campiona Oţelul! A surprins faptul că nici un fotbalist de la Oţelul nu se regăseşte în actualul lot. De asemenea, selecţionerul nu a adus decât un singur rapidist, pe Herea, în vreme ce jucători precum Deac, Alexa sau Apostol, prezenţe constant în trecut, nu au fost chemaţi. "Poate în viziunea lui Piţurcă nu au valoare", a spus Dorinel Munteanu, antrenorul campioanei.

 Duminică se pleacă în Austria. Jucătorii din România se vor antrena cu Piţurcă până duminică. Atunci, se va renunţa la o parte dintre aceştia, iar ceilalţi vor merge în Austria. Acolo vor veni şi stranierii şi va urma, cel mai probabil, meciul cu Uzbekistan.

 Tineri şi neexperimentaţi. Piţurcă a convocat în acest lot 13 jucători fără nici o selecţie la naţională, iar fotbaliştii selecţionaţi din România au o medie de vârstă de 23,6 ani.

Adrian Avrămia - 19 ani, fundaş central

Legitimat la CSMS Iaşi, Avrămia a fost aspru criticat de Mircea Sandu după meciul pe care juniorii U19 l-au pierdut cu Cehia. Asta nu l-a împiedicat însă pe selecţionerul Piţurcă să-l cheme la lot, mai ales că moldovenii îl văd ca pe un mare talent, urmaş demn al lui Pancu sau Adrian Cristea.

Ionuţ Năstăsie- 19 ani, atacant

Căpitanul lotului naţional U19, Năstăsie n-a resimţit prea mult desfiinţarea echipei secunde a Stelei, acolo unde evolua, întrucât a participat imediat după la CE de la Bucureşti. O altă veste bună pentru Năstăsie e că, după terminarea acţiunii primei reprezentative, se va prezenta la antrenamentele primei echipe a roş-albaştrilor.

Nicolae Stanciu- 18 ani, mijlocaş dreapta

Alături de Năstăsie, Stanciu a fost remarcatul echipei naţionale la Campionatul European U19. Cluburile puternice din Liga 1 se „bat" pentru a-i obţine semnătura fotbalistului de la Alba Iulia, care se pare că va ajunge până la urmă la Rapid, unde este dorit cu insistenţă de antrenorul Răzvan Lucescu.

Florin Ilie- 19 ani, fundaş central

A fost convocat şi el la Campionatul European U19 de către Burchel, dar n-a jucat decât într-o singură partidă la turneul final european. Ilie face parte deja din prima echipă a Timişoarei, profitând de plecarea mai multor jucători de bază după retrogradarea clubului de pe Bega.

Srdjan Luchin- 25 de ani, fundaş central

A început fotbalul la LPS Banatul, la 14 ani, însă a ajuns la echipa fanion a Timişoarei d-abia în 2005, unde a evoluat vreme de doi ani. În 2007, a debutat pentru echipa mare, într-o partidă contra lui Dinamo şi a reuşit să strângă 86 de meciuri pentru Poli. La tineret, a strâns patru selecţii.

Vlad Chiricheş- 21 de ani, fundaş central

Ajuns la Pandurii de la Internaţional Piteşti, în 2010, Chiricheş a intrat în atenţia presei după ce a refuzat un transfer la Steaua. "Interesul n-a fost real", a spus la acea vreme fundaşul. Pe când avea 17 ani, Chiricheş a ajuns la Benfica, însă a fost nevoit să revină în ţară din cauza unei accidentări.

Viorel Nicoară- 23 de ani, mijlocaş stânga

În trei ani, Viorel Nicoară a făcut un salt uriaş: a ajuns din Liga a III-a la echipa naţională. Selecţionerul Victor Piţurcă a „pus ochii" pe mijlocaşul stânga, cumpărat de CFR anul trecut, în cantonamentul din Austria, unde l-a urmărit atât la meciurile amicale, cât şi la şedinţele de pregătire. În primele două etape, Nicoară a prins 17 minute pentru clujeni.

Mihai Pintilii- 27 de ani, fundaş central

Trecutul actualului căpitan al gorjenilor se leagă de Steaua. Produs al Jiului Petroşani, grupare care l-a luat de la Auxerre Lugoj şi l-a crescut, Pintilii a ajuns în Ghencea în 2006, odată cu Bicfalvi, dar n-a reuşit să se impună la gruparea roş-albastră. Ulterior, în iarna trecută, el a mai fost dorit de Gigi Becali, însă cele două părţi nu s-au îneţeles.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net