Poli l-a furat pe Raţ lui Dinamo. Fostul internaţional a revenit în Liga 1 după 15 ani

Ultima actualizare:

    Fostul internaţional cu 113 meciuri sub tricolor a revenit în Liga 1, dar la o echipă surprizăSursa foto: captură video Digisport.ro
Fostul internaţional cu 113 meciuri sub tricolor a revenit în Liga 1, dar la o echipă surprizăSursa foto: captură video Digisport.ro

Răzvan Raţ a ajuns la 36 de ani liber de contract după ce Rayo Vallecano, o echipă din liga secundă spaniolă, i-a spus de curând că nu mai are nevoie de serviciile sale. Sănătos, pregătit fizic şi ambiţios din fire, "Răţuşca" a spus că mai vrea să joace şi a lăsat mândria la o parte. Sa întors acasă, dar nu unde se aştepta toată lumea.

Rapid l-a făcut mare pe Răzvan Raţ, giuleştenii propulsându-l pe fundaş spre Şahtior Doneţk, unde a stat 10 ani, din 2003 până în 2013. A urmat apoi o perioadă de peripluri, cu câte un sezon, de multe ori nici acela încheiat, la Rayo Vallecano, West Ham United şi PAOK Salonic. În 2015 a revenit la spanioli, dar până în această iarnă când a rămas fără contract. Cum liga a IV-a, unde e Rapid acum, nu l-a prea încântat, Raţ a cochetat cu Dinamo, iar Florin Bratu l-a primit la antrenamente sperând că va şi semna un contract cu experimentatul jucător. Din păcate, dorinţa tehnicianului nu a fost şi cea a conducerii, iar Raţ a simţit că nu e loc de el în Ştefan cel Mare. ACS Poli Timişoara a fructificat momentul şi i-a făcut o ofertă cu subiect şi predicat care l-a flatat pe jucătorul cu 113 selecţii în naţionala României. Acesta a acceptat contractul până la vară, cu opţiune de rpelungire dacă bănăţenii se vor salva de la retrogradare, şi ieri a fost prezentat oficial pe Bega. "E simplu. Am ales Poli pentru că cei de aici m-au dorit foarte mult. M-am antrenat cu Dinamo și le mulțumesc celor de acolo pentru că mi-au permis să fac asta. Sunt bucuros că am ales Poli pentru că voi fi din nou acasă, în România. Sper să le răsplătesc încrederea celor de aici, care m-au dorit foarte mult. Eu o să fac tot ce e posibil pentru echipa la care voi juca de acum încolo. Am semnat până la sfârșitul play-out-ului. Vom vedea din vară ce va fi. Eu am de gând să joc atât timp cât starea fizică mi-o permite. O să o iau pas cu pas. Îmi amintesc acel episod trist pentru mine, când jucam la Șahtior și am fost eliminați de Poli Timișoara. Teoretic avem prima șansă, dar nu a fost să fie. A fost un fel de asediu", a declarat Raţ la conferinţa de presă.

Astfel, Răzvan se întoarce în România după 15 ani de străinătate în care a cucerit 16 trofee, toate cu ucrainenii, printre care şapte titluri şi incredibila Cupă UEFA din 2009. Ultimul joc al lui Raţ în Liga 1 a fost la finalul sezonului 2002-2003, când Rapid, deja campioană matematic, pierdea pe 23 mai la Constanţa, 1-2 în faţa Farului. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net