Poveste senzaţională: Dănciulescu, respins de la naţională, pentru că ar fi ţigan

Ultima actualizare:

A câştigat trofee cu Steaua şi Dinamo, însă, pentru echipa naţională, nu a fost niciodată un fotbalist cu adevărat vital. Dănciulescu a prins numai 8 meciuri pentru „tricolori", unde a marcat doar 2 goluri, într-un singur meci, amicalul cu Germania, din 2004 (5-1).

De altfel, Danciu a şi început-o prost cu naţionala. La doar 14 ani, pe vremea în care impresiona la Slatina, golgheterul de acum a fost luat de mână de antrenorul său, Ion Pârvulescu, şi dus la lotul naţional UEFA 95, unde evoluau juniori de o vârstă cu el.

Antrenorul adolescenţilor se numea Grigore Sichitiu. Dănciulescu a resimţit şocul primei vizite pentru mult, mult timp.

În clipa în care l-a văzut pe puştiul din Slatina, Sichitiu s-a uitat atent la faţa lui, după care i-a spus lui Pârvulescu: „Eu nu primesc ţigani la echipa naţională!".

Protectorul jucătorului a încercat să-i explice antrenorului federal că „Danciu" nu este de etnie rromă. Sichitiu nu s-a lăsat convins, însă tehnicianul venit de la Slatina a găsit pe loc soluţia: „Grigore, ţi-l trimit pe tatăl lui, să te uiţi la faţa lui, să vezi tu dacă e ţigan!".

Întors acasă, Pârvulescu l-a urcat în tren pe tatăl lui Dănciulescu, Nicolae, şi l-a trimis la Bucureşti.

Federaţia avea sediul în strada Vasile Conta. Sichitiu s-a întâlnit acolo cu tatăl lui Dănciulescu, l-a analizat bine, după care i-a spus că-i primeşte fiul la naţională", a povestit Ion Pârvulescu.

Familia lui are tenul mai închis la culoare, dar nu sunt ţigani", a continuat primul antrenor de la Slatina al dinamovistului.

Părintele lui Dănciulescu a fost mereu sever cu copiii săi. Ionel mai are o soră, care a făcut handbal de performanţă. Ajunsese chiar în lotul naţional. Totuşi, Nicolae Dănciulescu a fost împotrivă ca fata lui să facă sport de performanţă, şi a forţat-o către şcoală.

A ajuns o biată contabilă în Slatina", au dezvăluit apropiaţi ai familiei.

De altfel, tatăl fotbalistului a încercat să-l rupă de sport şi pe fiul său. Din cauză că nivelul notelor lui Ionel scăzuseră, capul familiei l-a retras pe puştiul de 13 ani de la grupa lui Pârvulescu.

„Danciu", care a luat BAC-ul în această vară, s-a întors la fotbal numai după insistenţelor mamei sale, Dorina, pe lângă soţul ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net