Premier League se reia miercuri. Berbatov: ”Va fi ciudat să vedem trofeul decernat într-un stadion gol”

Ultima actualizare:
Dimităr Berbatov a fost golgheterul Premier League în 2010/ 2011
Dimităr Berbatov a fost golgheterul Premier League în 2010/ 2011

Cel mai puternic campionat de fotbal din lume, Premier League, se reia miercuri seară, cu două partide restanță din etapa a 27-a. În România, meciurile se văd pe Eurosport.

Primul meci este Aston Villa – Sheffield, care va avea loc la ora 20.00. De la ora 20.15 este programată partida  Manchester City - Arsenal Londra.

Meciurile din etapa care urmează în program, a XXX-a, vor avea loc din 19 iunie. La 21 iunie, se va disputa derbiul Everton - Liverpool. Echipa antrenată de Jurgen Klopp îşi poate asigura titlul în această etapă dacă învinge pe Everton, iar City nu câştigă, luni, acasă, cu Burnley. Toate partidele se joacă fără spectatori.

În Premier League mai sunt de jucat 92 de partide. Campionatul a fost întrerupt la 13 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Liverpool este pe primul loc în clasament, cu 82 de puncte, urmată de City, cu 57, Leicester, cu 53 de puncte, Chelsea, cu 48 de puncte şi Manchester United, cu 45 de puncte.

Unul dintre cei care așteaptă cu nerăbdare reluarea campionatului este fostul fotbalist bulgar Dimităr Berbatov. De două ori campion cu Manchesteer United, golgheter al campionatului englez în ediția 2010/ 2011, Dimitar Berbatov este un fan înfocat al lui United, dar recunoaște superioritatea lui Liverpool. „Abia aștept să reînceapă Premier League, să văd echipele la treabă și mingea de fotbal pusă la treabă. Nu va fi la fel ca înainte, dar abia aștept să pot să mă uit la meciuri. Chiar și când sunt ocupat cu copiii, meciurile care se aud pe fundal mă relaxează. Echipele de la mijlocul clasamentului sunt cele mai puțin motivate, dar cred că se vor bucura de acest final de sezon cel mai mult pentru că nu mai au nimic de pierdut sau de câștigat”, a spus Berbatov.


    Dimităr Berbatov a fost golgheterul Premier League în 2010/ 2011
Dimităr Berbatov a fost golgheterul Premier League în 2010/ 2011

Fostul jucător nu ezită să laude Liverpool pentru performanța din acest sezon, considerând-o cea mai bună echipă din Premier League. „Liverpool a fost foarte constantă – atât jucătorii cât și managerul. Jürgen Klopp a transformat această echipă și rezultatele se pot vedea. În fiecare meci, jucătorii aleargă, fac presing și au imaginația necesară pentru ca celelalte echipe să nu facă față. Așa i-a antrenat Klopp și ai nevoie de anumiți jucători pentru a reuși așa ceva. Cei trei din față sunt atât de importanți în fotbalul modern – sunt foarte rapizi,” a spus Berbatov pentru Betfair. El consideră însă că momentul decernării trofeului se va simți complet diferit fără spectatori pe stadion. „Liverpool va câștiga titlul și va fi ciudat să vedem trofeul decernat într-un stadion gol, cu fanii urmărind doar la TV. Evident, faptul că vor fi campioni este o realizare imensă pentru jucători și se va simți, însă fără fani nu se vor bucura la maximum. Dacă vor putea organiza o paradă, asta va compensa lucrurile, dar va fi oricum ciudat. E ironic că au reușit o asemenea performanță și nimeni nu îi va vedea ridicând trofeul live”, a încheiat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net