Românii atacă Liga Europa cu teamă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Steaua a început cu stângul în Olanda- "Roş-albaştrii" s-au mutat dintr-un hotel în altul la miezul nopţii, au găsit cu greu un teren de antrenament la Amsterdam, iar Ajax îi ameninţă cu o bătaie grea după egalul din campionat.

Laurenţiu Reghecampf şi compania au ajuns în Olanda duminică seara, cu patru zile înainte de meciul tur cu Ajax, din şaisprezecimile Ligii Europa. Planul era să se pregătească trei zile la Hoenderloo, situat la 80 de kilometri de Amsterdam, departe de privirile ziariştilor, urmând ca în ziua jocului să se mute mai aproape de stadion. Totul a fost dat însă peste cap, steliştii plecând cu stângul în aventura olandeză şi având motive să se teamă de meciul de joi.

În primul rând, la Hoenderloo, steliştii au găsit un oraş acoperit de zăpadă şi terenuri de antrenament impracticabile. Astfel, staful tehnic a decis ca planul să fie schimbat pe loc şi echipa a fost mutată la miezul nopţii înapoi la Amsterdam, într-un hotel unde de obicei este cazată naţionala Olandei.

Florin Gardoş a explicat condiţiile pe care steliştii le-au găsit în localitatea aflată la 90 de kilometri de Amsterdam. "Nu putem să mai stăm acolo pentru că totul era acoperit cu zăpadă, terenul la fel, iar în camere era frig. Bine că am plecat, că nu puteam să stăm acolo", a explicat acesta.

 Managerul Mihai Stoica a făcut pe antrenorul şi a mers duminică să vadă pe viu meciul dintre Ajax Amsterdam şi Roda Kerkrade încheiat 1-1. Aparent, steliştii sunt mulţumiţi de gafa făcută pe teren propriu de băieţii lui Frank de Boer şi care a relevat faptul că şi Ajax are vulnerabilităţile ei evidente. Totuşi, nu înseamnă neapărat că acestea se vor repeta şi joi, mai ales că „batavii" n-au legat două rezultate proaste în tot acest sezon şi după un egal sau o înfrângere, au câştigat meciul imediat următor. În aceste condiţii, egalul cu Roda este pentru Steaua mai degrabă un prilej de îngrijoare, decât unul de optimism.

Un factor important, care poate fi trecut de Reghecampf şi compania la dezavantaje este acela că Steaua va juca joi primul meci oficial după mai bine de două luni de apuză, în timp ce Ajax are ritm, fiind în plin campionat. În aceste cazuri nu se ştie niciodată cum vor reacţiona jucătorii după vacanţă şi după numeroasele gafe făcute în amicalele din pregătiri.

CFR pare a avea o misiune posibilă!

Elevii lui Paulo Sergio au dat căldura din Spania pe frigul şi zăpada de la Milano, iar tehnicianul portughez arată frică: joacă defensiv, cu nu mai puţin de cinci fundaşi şi doi închizători.

Va fi primul test în Europa, de când vedete ca Sougou sau Bastos au părăsit echipa. În plus, alţi trei oameni care erau pe lista UEFA s-au despărţit de ardeleni: Nicoară, Luis Alberto şi Aguirregaray. Joi seara, la Milano, CFR va trebui să facă faţă Interului lui Chivu în 16-imile Ligii Europa.

Clujenii merg să se apere. În ultimul amical din Spania, înaintea partidei de la Milano, clujenii au câştigat cu 3-0 în faţa brazilienilor de la Atletico Paranaense. Antrenorul Paulo Sergio a folosit din nou o formulă defensivă, aşa cum a făcut şi cu ruşii de la Rubin Kazan. Ardelenii au folosit cinci apărători, doi închizători şi un atacant. Cum Pantelis Kapetanos nu este refăcut după accidentarea la gleznă, singurul vârf care va evolua împotriva italienilor e Rui Pedro.

Vreme nefavorabilă. Românii s-au pregătit în Spania timp de aproape o lună la o temperatură de 19 grade Celsius, dar duminică, când au ajuns în Italia, au dat de frig. Zăpada s-a depus într-un strat destul de mare şi ieri la antrenamente cei din staff au fost nevoiţi să cureţe terenul. Brazilienii din lot suferă cel mai mult, ei fiind obişnuiţi doar cu temperaturi ridicate.

Maftei, avertizează. Vasile Maftei le-a transmis adversarilor că CFR nu este o echipă de neglijat. "Poate o să avem un avantaj prin faptul că ei ne vor lua de sus. Ei nu ne cunosc. Îi respectăm, dar valoarea lor, noi o vom contracara prin dăruire, unitate şi o organizare foarte bună", a anunţat Maftei.

Fără presiunea publicului. În grupele Ligii Europa, fanii lui Inter au venit în număr mic pe stadion. Spre exemplu, în meciul cu Neftci Baku (2-2) au fost doar 6.150 de fani în tribune, ceea ce reprezintă un record negativ pentru milanezi. Dacă va fi la fel, atunci elevii lui Paulo Sergio se vor putea concentra asupra jocului şi nu vor suferi din cauza unui public ostil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net