Ronaldo mai aleargă după un trofeu

Ultima actualizare:

    Cristiano Ronaldo, cel mai bun  jucător în 2016Foto: Guliver/ Getty Images
Cristiano Ronaldo, cel mai bun jucător în 2016Foto: Guliver/ Getty Images

Real Madrid a trebuit să-şi întrerupă lupta cu Barcelona din Primera Division pentru a zbura mii de kilometri, în Japonia. Zidane şi băieţii lui n-aveau niciun chef pentru asta, dar FIFA i-a obligat şi până la urmă un trofeu în plus nu strică nimănui.

Campionatul Mondial al Cluburilor este o competiţie relativ nouă, prima ediţie fiind disputată în 2000. Intenţia FIFA era de a întâlni campioanele din toate confederaţiile, plus campioana ţării gazdă, într-un maraton de 10 zile care să înlocuiască celebra Cupă Intercontinentală. În acest an, Japonia i-a primit pe sud-africanii de la Mamelodi Sundowns, cea mai tare echipă din Africa, pe sud-coreenii de la Jeonbuk Hyundai Motors, campioanii Asiei, pe australienii de Auckland City, cei mai tari din Oceania, pe mexicanii de la Club America, campioanii din CONCACAF, pe columbienii de la Atlético Nacional, care au câştigat Copa Libertadores, din America de Sud, pe Real Madrid, cei mai tari din Europa, şi pe Kashima Antlers, echipă care a avut doar meritul că este campioana ţării gazdă. Competiţia a început pe 8 decembrie şi până să intre în focuri Ronaldo şi compania, Jeonbuk, Mamelodi şi Auckland erau deja acasă. Real a acces direct în semifinale, unde a trecut cu 2-0 de columbienii de la Nacional, iar azi, de la 12.30, joacă finala în faţa campioanei Japoniei.

Şi aici conduce tot Barcelona

simeon stalpnicul png

Real Madrid are şansa să pună mâna pe al doilea Mondial al Cluburilor din istorie, capitol la care se bate tot cu marea rivală din Spania, Barcelona. Catalanii au trei trofee în vitrină, câştigate în 2009, 2011 şi 2015, toate în finale cu sud-americani, Estudiantes, Santos şi River Plate. Realul a mai câştigat în 2014, în Maroc, în faţa argentinienilor de la San Lorenzo. Inter, Milan, Bayern şi Manchester United sunt echipele din Europa care au câştigat şi ele câte o dată această competiţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net