Stadion de 22 de milioane de euro caută echipă

7 iunie 2017
article img
Târgu Jiu va avea în această vară o arenă de lux, dar pe nimeni care să joace pe ea, Pandurii urmând să se desfiinţeze

Echipa Pandurii Târgu Jiu a rulat cu mari probleme financiare în sezonul trecut şi doar banii din drepturile TV îi mai puteau salva. Pentru a-i obţine era nevoie ca gorjenii să se salveze de la retrogradare, dar n-au reuşit asta. Păcat, pentru că noua „casă” e aproape finalizată!

Compania Naţională de Investiţii a ales cât se poate de neinspirat să investească la Târgu Jiu 22 de milioane de euro într-un stadion de ultimă generaţie, cu 13.000 de locuri. Pandurii e aproape de colaps, iar acesta e pe cale să se producă tocmai când e gata noua construcţie. Echipa a tocat mulţi ani bani grei proveniţi din complexurile de minerit, dar a cheltuit mai mult decât a produs. Altfel, e clar că a acumulat constant datorii, care nu mai pot fi plătite, mai ales că urmează noi sancţiuni de la FIFA pentru neplata foştilor jucători.

article img
Gorjenii au sperat până în ultima clipă să rămână în Liga 1

„Sunt un om corect, dar am evitat să spun anumite chestiuni, pe care le ştiam, din bun simţ. Sincer, nu cred că mai există vreo şansă ca acest club să mai evolueze în Liga a 2-a. Nu văd soluţii, pentru că, în afară de faptul că am pierdut această susţinere din drepturile TV, de 1,2 miloane de euro, în afară de faptul că suntem sufocaţi de datorii enorme, o să mai vină şi 6-7 amenzi de la FIFA din cauza foştilor jucători, care cred că însumează 1 milion de euro”, a declarat Robert Bălăeţ, unul dintre şefii Pandurilor, care n-a reuşit să scoată clubul din insolvenţă.

Astfel, arena de 22 de milioane de euro are două variante. Fie va găzdui meciuri judeţene, fie va sta degeaba, ca un monument al incompetenţei conducătorilor fotbalului din Târgu Jiu.