Sud-coreeanul Son Heung-min a câștigat aurul și a scăpat de armată

Ultima actualizare:

    Son Heung-min are de ce să fie bucuros: a scăpat de armatăFOTO: EPA
Son Heung-min are de ce să fie bucuros: a scăpat de armatăFOTO: EPA

Pentru sud-coreeanul Son Heung-min, ziua de sâmbătă a fost una de totul sau nimic. O înfrângere în finala Campionatului Asiei Under 23 i-ar fi pus capăt carierei fotbalistice la nivel înalt, pentru că ar fi fost înrolat doi ani în armată.

Pentru sud-coreeni, participarea la o ediție a Campionatului Asiei, indiferent de vârstă, e mai mult decât o chestiune de mândrie națională. E calea cea mai sigură – nu și cea mai simplă – de a scăpa de armată. Pentru că, așa cum prevede legea locală, fiecare bărbat de până la 28 de ani trebuie să facă un stagiu militar obligatoriu de 21 de luni. Excepție fac medaliații olimpici și… campionii Asiei. Ei bine, vedeta ajuns la 26 de ani, fotbalistul Son Heung-min, vedeta lui Tottenham, se vedea deja făcând doi ani de plantoane, trageri și pas de defilare. Și totul venea în cel mai bun moment al carierei, când tocmai își prelungise în iulie cu cinci ani contractul cu Tottenham, una dintre echipele care se bat la titlu în acest an și la care el ajunsese, pentru 25 de milioane de euro, în 2015. Pentru Son, care a marcat un gol în meciul care a eliminat Germania de la Cupa Mondială, portița de scăpare a venit de unde nu se mai aștepta: de la regulamentul Campionatului Asiei Under 23, care prevedea că fiecare echipă are voie să-și aducă doi jucători de vârstă mai mare. Iar el a fost unul dintre ei. A beneficiat și de permisiunea celor de la Tottenham, care i-au permis să meargă la competiție și să rateze astfel primele patru etape din Premier League, pentru că au înțeles că altfel l-ar pierde definitiv. În 2014, Bayer Leverkusen, echipa la care era legitimat atunci, nu i-a permis să meargă la turneul final, iar atunci sud-coreenii cuceriseră, de asemenea, titlul, după o victorie în fața vecinilor din Nord. 

Acum, în finala competiției asiatice, Coreea de Sud, cu Son Heung-min titular, a învins în finală, cu 2-1, după prelungiri, Japonia, după ce, la finalul timpului regulamentar, scorul fusese egal, 0-0. Fluierul final a venit ca o eliberare pentru fotbalistul lui Tottenham, care a făcut turul arenei cu drapelul coreean, iar la festivitatea de premiere mai avea puțin și izbucnea în lacrimi. De mândrie, dar și de fericire că își poate continua cariera de fotbalist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net