Toţi ochii pe Dănciulescu

Ultima actualizare:

„Vârful" din echipa lui Ţălnar doboară recorduri pe bandă rulantă. E singurul care a bifat peste 500 de meciuri în Liga I, iar în topul marcatorilor all-time e pe poziţia secundă, 213 goluri, după altă glorie a roş-albilor, Dudu Georgescu (252). Acum va atinge un alt prag important al carierei: va juca al 28-lea derby în campionat şi va fi astfel egalul simbolului dinamovist Cornel Dinu. Diferenţa este că „Mister" le-a jucat pe toate în tricoul trupei din „Ştefan cel Mare", în timp ce „Corbul" a activat în 19 pentru Dinamo şi în restul de opt pentru cei din Ghencea. Danciu a mai jucat contra roş-albaştrilor şi-n Cupă, de şase ori, însă legat strict de confruntările din campionat, abia diseară îl va egala pe Dinu. El ar fi putut depăşi până acum recordul lui „Mister", având ocazia anul trecut, însă antrenorul de atunci Dario Bonetti l-a ţinut pe bancă în întâlnirile cu roş-albaştrii.

Totodată, Dănciulescu este şi golgheterul întâlnirilor dintre cele două mari rivale, având 11 reuşite în Liga I (5 în tricoul alb-roşu şi 6 în echipamentul Stelei, fără să socotim cele 2 goluri din Cupă) şi detronând în top jucători legendari ca Dudu Georgescu, Mircea Lucescu sau Ion Alecsandrescu.

Atacantul dinamovist a mai bătut recent un record, fiind acum cel mai vârstnic jucător activ din istoria roş-albilor. Până acum, Alexandru Nicolae deţinea supremaţia, îmbrăcând tricoul alb-roşu la vârsta de 36 de ani şi aproape trei luni, în timp ce „Corbul" are deja cu două luni mai mult, iar contractul său a fost prelungit până în vara anului viitor. Pe vremuri, Mircea Lucescu şi Florin Cheran au jucat într-un meci, când aveau 45, respectiv 39 de ani, dar ei aveau contract de antrenori şi totul a fost o strategie de a evita o suspendare.

Mai sunt 3.000 de bilete

Meciul Dinamo – Steaua de diseară se va juca, mai mult ca sigur, cu casa închisă. Aseară mai erau de vânzare în jur de 3.000 de bilete, care e de aşteptat să se epuizeze în cursul dimineţii de azi. De când echipa s-a mutat pe „Arena Naţională”, fanii dinamovişti au venit în număr mare la meciuri, aşa că diseară e de aşteptat ca spectacolul din tribune să fie unul deosebit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net