Cristiano Ronaldo, moment special în Liga Campionilor. Ce i s-a pregătit

Într-o perioadă în care lucrurile nu i s-au aliniat în fotbalul saudit, Cristiano Ronaldo va avea parte de recunoașterea rezultatelor sale în „sportul rege”, urmând ca portughezul să primească o „distincţie specială”, joi, la tragerea la sorţi a Ligii Campionilor, care va avea loc la Monaco.

Cristiano Ronaldo, în centrul atenției la tragerea la sorți din Liga Campionilor (FOTO: EPA)
Cristiano Ronaldo, în centrul atenției la tragerea la sorți din Liga Campionilor (FOTO: EPA)

De altfel, lusitanul deține recordul de goluri marcate în această competiție, potrivit anunțului făcut de UEFA. Concret, Cristiano Ronaldo numără impresionanta „bornă” de 140 de goluri în cele 183 de apariţii reușite în cea mai tare competiţie intercluburi - fotbalistul în vârstă de 39 de ani are 11 goluri avans faţă de argentinianul Lionel Messi şi 46 faţă de polonezul Robert Lewandowski. Totodată, ibericul „deţine recordul pentru cea mai lungă serie de goluri” în Liga Campionilor, „cu reuşite în 11 meciuri consecutive, din iunie 2017 până în aprilie 2018”, arată UEFA.

Două decenii de performanță în „sportul rege”

De cinci ori câştigător al competiţiei, dintre care o dată cu Manchester United (2008) şi de patru ori cu Real Madrid (2014, 2016, 2017, 2018), Cristiano Ronaldo a schimbat peisajul fotbalistic, începând aventura saudită la Al-Nassr, din ianuarie 2023. De-a lungul timpului, lusitanul a cucerit în cinci rânduri Balonul de Aur, marcând de 17 ori în competiţie, în 2013/2014 cu Real Madrid, respectiv cele mai multe într-un singur sezon.
„Excelenta sa constantă la cel mai înalt nivel stă mărturie căutării sale neobosite pentru titluri colective şi individuale. De mai bine de două decenii, nu a încetat niciodată să evolueze şi să-şi îmbunătăţească jocul”, a consemnat conducerea UEFA.
Tragerea la sorţi din Liga Campionilor va avea loc, joi, la Monaco, urmând să se inaugureze noul format al competiţiei, numărul echipelor crescând de la 32 la 36, iar faza grupelor fiind înlocuită de un turneu, în care fiecare club se va confrunta cu opt adversari diferiţi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net