Cârstea şi-a făcut testamentul cu 12 ore înaintea operaţiei

Ultima actualizare:

    Elena Cârstea a intrat optimistă în operaţie ieri, la ora 18.00 (ora României)
Elena Cârstea a intrat optimistă în operaţie ieri, la ora 18.00 (ora României)

Solista a fost supusă, ieri, unei operaţii de anevrism cerebral, extrem de complicată. Conştientă de riscurile intervenţiei chirurgicale Elena, mamă a două fetiţe, a dorit, duminică, să-şi facă testamentul.

Elena Cârstea (47 de ani) nu a strâns mari averi, din muzică, însă s-a gândit că puţinul pe care îl are trebuie să îl împartă, în caz că intervenţia chirurgicală nu reuşeşte, fiicelor sale, Sanda (9 ani) şi Adriana(12 ani): „Mi-am făcut duminică testamentul, căci nu se ştie ce se va întâmpla cu mine. Nu vreau să îmi iau fetiţele la spital, deşi ele ştiu ce se întâmplă cu mine", a povestit solista, pentru PRO TV, duminică, cu o zi înainte de internare.

Elena a ajuns la spital ieri, plină de emoţii şi speranţă, şi a intrat în operaţie la ora 18.00 (ora României). Pe hol o aşteptau mama sa, Profira, grijuliul ei soţ Glenn, dar şi de o bună prietenă din copilărie, Doina: „Este o operaţie riscantă, dar ne rugăm să scape. Şi Elena a intrat optimistă în sala de operaţie. Am ţinut-o de mână când i-au făcut anestezia. Avem noroc de o echipă de medici foarte bună, care face tot posibilul ca intervenţia să reuşească. A trecut cu bine peste anestezie, aşteptăm agitaţi, pe holurile spitalului, un semn", a declarat, pentru Click!, cu vocea tremurândă de emoţii, Profira.

Tot ieri, Doina, prietena solistei, ne-a mărturisit că i-a făcut Elenei, trei zile la rând, câteva şedinte de acupunctură, pentru calmarea problemelor cu tiroida.

Anevrismul cerebral e o afecţiune cerebrovasculară, în care, prin  slăbiciunea peretelui arterial, apar dilataţii anormale ale acestuia. Când anevrismul se fisurează (dreapta) , creierul e inundat cu sânge, ceea ce duce la accident vascular cerebral.

Recuperarea durează o săptămână

"Prin artera principală se introduc câteva spirale electromagnetice care produc o electrocoagulare şi astfel anevrismul devine nefuncţional", ne-a explicat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, şeful secţiei Neurochirurgie de la Spitalul Bagdasar - Arseni. Potrivit specialistului, recuperarea se face între 3 şi 7 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
madonna concert brazilia profimedia (1) jpg
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
irinel columbeanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net