Dragă Mihai Cârciog,

Ultima actualizare:

Acolo, în adunarea ca-n filme de la Hilton, mi s-a părut că voi trăi secvenţe ca-n "Vizita Bătrânei Doamne". Văzându-te înconjurat - cu o căldură în care n-am crezut până la momentul emoţional maxim: tortul - de o seamă de prieteni, foşti sau inamici, am crezut, că vei începe o spectaculoasă judecată.

Ori, când la tort, i-am văzut plângând - şi m-am alăturat lor, recunosc - pe Iliuţă Naghi sau pe draga de Mihaela Tatulici, am priceput că nu e niciun scenariu dürrenmatian, ci e doar ziua în care ai iertat pe toată lumea.

Mi-ai mărturist, de pildă, că dl Ion Iliescu, cu care ai stat la masa centrală multe ceasuri, - fosta principală ţintă, ani la rândul, a publicaţiilor tale - a fost cel care, atunci când te-ai aflat în cumpăna vieţii, te-a sunat primul să te ajute. Şi te-a ajutat. Asta nu se uită! Dacă ai caracter.

Şi tu ai, "Mannix" dragă! Iată, nu mă abţin să folosesc apelativul drag al tinereţii tale. Ai fost - cu fetiţa, Elena, născută în aceeaşi zi, 1 octombrie, cu tine şi cu Mirela soţia ta - alături de fosta ta echipă, cu care ai făcut cel mai vândut ziar din România: actualul oficios cărtăresco-lingăcios EVZ. Ai fost cu <băieţii de la"Telegraf">, Nicuşor şi Sorin, azi persoane grele prin judeţ.

Erai mogul şi nu ştiai, erai mogul avant la lettre, Mannix. Primul mogul al patriei...Atunci când ai devenit bogat, nu ţi-ai uitat prietenii, ca alţii, le-ai dat de muncă, publicaţii, ziare unora; pensii viagere, subvenţii, ajutoare altora. Nu-i uit pe bietul Ştefan Stoian, cel mai mare "prozator român ratat", pe Tavi Stoica; "procesul" tău cu recentplecatul Mircea Micu; relaţia ta cu la fel de regretatul Sorin Postolache.

Uite, câte amintiri şi figuri-dintre-noi-plecate a stârnit aniversarea ta! Şi, mai am un singur of, pe care ţi-l bănuiesc şi ţie: absenţa lui Ion Cristoiu.

Am şi vorbit dinainte cu el, mi-a spus că nu vine să stea alături de o persoană pe care o detestă; i-am spus că greşeşte căci, acolo nu va veni NUMAI persoana aia şi că poate să o ignore.

La urma-urmei, nu ştii să ierţi şi să uiţi, Ioane, eu m-am împăcat cu cei mai mari duşmani, i-am spus; eu, cu acela, niciodată!, a răspuns ferm. Vrâncean de piatră, catâros şi îndărătnic ! La mulţi ani, Mannix!

George Stanca

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
mihai bendeac jpg
monica anghel jpg
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image png
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net