5 greşeli pe care să le eviţi când vine vorba despre usturoi!

Ultima actualizare:

    În timpul sezonului rece, usturoiul este bun în orice mâncareFoto: Shutterstock
În timpul sezonului rece, usturoiul este bun în orice mâncareFoto: Shutterstock

Deja celebrul usturoi este folosit de mai bine de trei mii de ani în medicină, ca antibiotic. Totuşi, unii dintre noi fac greşeli, fără să ştie, atunci când îl mănâncă.

Vă prezentâm câteva dintre greşelile cel mai des întâlnite, pe care să nu le repetaţi, atunci când folosiţi usturoiul pe post de anitibotic. Iată ce să NU faceţi!

  • 1. Nu gătiţi căţeii de usturoi! Usturoiul conţine alicina, care este supranumit şi ingredient activ. Acesta devine activ doar în momentul în care este mestecat, zdrobit sau tocat mărunt. Dacă usturoiul este gătit, atunci proprietăţile lui se diminuează şi, de aceea, e ideal ca usturoiul să fie conumat în stare crudă.
  • 2. Nu folosiţi niciodată usturoiul care nu mai e proaspăt! Dacă usturoiul nu mai e proaspăt şi este aproape deshidratat natural, observam că nu mai are decât un miros foarte slab. Astfel, proprietatile active dispar pur şi simplu, se evaporă.
  • 3. Nu folosiţi pastilele de usturoi! Pentru a beneficia de acest ingredient activ, cunoscut ca şi antibiotic, usturoiul trebuie consumat în stare cruda, sub formă zdrobită. Nicio pastilă făcută din usturoi uscat nu mai conţine acest ingredient activ, fiindcă a fost distrus în procesul tehnologic.
  • 4. Nu consumaţi usturoiul nici în cantităţi prea mici, dar nici prea mari! Dacă simţim că ne paşte o gripă sau o răceală, un singur căţel de usturoi nu va ajuta prea mult, dar peste 25 g e deja mult prea mult pentru corpul uman. Pentru ca tratamentul să fie activ, e necesar să se consume 4-5 căţei mici de usturoi sau 2-3 căţei de usturoi mai mari.
  • 5. Nu aplicaţi usturoi pe pielea sensibilă! Unii părinţi preferă să aplice copiilor usturoi zdrobit pe tălpi, pe piept sau pe anumite zone sensibile ale corpului, pe toată durata nopţii, iar dimineaţa se plâng de arsuri. Sfatul specialiştilor este să nu îl aplicam direct pe piele, indiferent dacă este sensibilă sau nu, fiindcă poate provoca arsuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate cu tiara jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Meghan Markle foto Netflix (1) jpg
image png
image png
asistenta constanta jpg
zapada sua ninsori profimedia jpg
romani injunghiere italia  jpg
Athos Salomé a fost comparat cu Nostradamus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net