Războiul Mondial începe din Siria?

Ultima actualizare:

    Donald Trump
Donald Trump

Relaţiile dintre SUA şi Rusia nu au mai fost aşa de tensionate de pe vremea Războiului Rece! Atacul chimic de sâmbătă, 7 aprilie, din Douma, soldat cu 43 de civili morţi şi sute de răniţi a inflamat comunitatea internaţională. Şi cum după şedinţa extraordinară a ONU, Rusia şi SUA nu au ajuns la nici o concluzie cu privire la cauzele atrocităţilor umanitare, cele două superputeri au trecut la un veritabil conflict al declaraţiilor.

„Nu ar trebui să fiţi parteneri cu un «animal care ucide cu gaz» şi îşi masacrează propriul popor”, a scris pe contul lui de Twitter, Donald Trump, după eşecul tratativelor din şedinţa ONU. La scurt timp, liderul de la Casa Albă i-a convocat pe toţi generalii din armată. „Rusia pregăteşte-te, pentru că rachetele vor veni!”, a tunat ulterior Donald Trump, care l-a ameninţat direct inclusiv pe dictatorul sirian Bashar Al-Assad. Conflictul a atins cote alarmante după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat săptămâna aceasta că printre cei 43 de morţi şi 500 de răniţi de la Douma sunt mulţi copii. Pentru a le putea acorda primul ajutor victimelor, reprezentanţii OMS au cerut trupelor fidele lui Bashar Al-Assad să le garanteze o zonă neutră. Acest lucru nu s-a întâmplat.

simeon stalpnicul png

În replică, la atacul declaraţiilor vehemente venite de la Casa Albă, Rusia a spus că „atacul chimic ar fi fost efectuat de trupele rebele pentru a atrage atenţia comunităţii internaţionale”. Ulterior, inclusiv trupele americane au fost acuzate că ar fi regizat atacul chimic pentru a legitima o intervenţie în forţă în regiune. Trupele guvernamentale siriene au negat orice implicare în atacul chimic. SUA se bazează în conflictul din Siria pe aliaţii care au deja dizlocate trupe în zona de conflict. Marea Britanie, Franţa şi Germania şi-au anunţat public poziţia în conflictul umanitar din Siria, spunând că vor acţiona în consecinţă alături de trupele ONU. Războiul din Siria a început în martie 2011. Principalii aliaţi ai liderului de la Damasc sunt Iranul şi Rusia, în timp ce trupele rebele sunt susţinute de Turcia şi SUA. Conform unui bilanţ realizat până în iulie 2017, peste 500.000 de oameni au pierit în cei 7 ani de război, 7,6 milioane de persoane şi-au părăsit casele pentru a scăpa din calea beligeranţilor şi peste 5,1 milioane au părăsit definitiv teritoriul Siriei.


    Aprilie 2017.  Primul  bombardament  SUA în Siria
Aprilie 2017. Primul bombardament SUA în Siria

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alexandru Ciucu, naș de botez pentru Alma și Irina   Instagram (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
casa din care se auzeau zgomotele jpg
Insomnie jpg
targ craciun sibiu 2 jpg
shutterstock 1940409940 jpg
pufuleti jpeg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Litoral Marea Neagra foto Ovidiu Oprea png
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net