Cinci adevăruri enervante despre subiectul furtunii din București

Ultima actualizare:

    Meteorologii anunță o primăvară ploioasăfoto: arhiva Click!
Meteorologii anunță o primăvară ploioasăfoto: arhiva Click!

Isteria iscată în jurul avertizărilor meteo și al pregătirilor autorităților din Capitală pentru marea furtună de miercuri seară a fost cel mai discutat subiect în mediul online în ultimele 36 de ore. Rețelele de socializare au luat foc, sute de mii de utilizatori comentând înainte și după eveniment. Iată cinci lucruri de a căror veridicitate nu te poți îndoi și care chiar te pot scoate din sărite.

Suntem neîntrecuți la glume și miștouri

Oamenii cu telefon în mână și cu acces la internet bagatelizează efectele urgiei. Când nu se iau măsuri pentru împiedicarea producerii unor nenorociri, tot ei sunt aceia care acuză autoritățile că sunt prinse pe picior greșit. Și de această dată, Facebook a fost cel mai folosit instrument pentru a lua la mișto furtuna care n-a venit, iar glumele pe seama primarului general au fost cele mai gustate de internauți. Aruncă un ochi aici ca să vezi că nu te mint! Totuși, un om a murit strivit de un copac care i-a căzut în cap. E tot de râs?

Furtuna, armă politică

Mulți abonați ai companiilor de telefonie au primit mesaje pe mobil care i-au panicat mai mult decât era cazul (foto dreapta). Anunțul fals despre furtuna care va devasta orașul îi anunța pe bucureșteni că Primăria București le ascunde această informație. Pe de altă parte, mesajul îi sfătuia ca „maxim la ora 17.00 să fim adăpostiți și mașinile parcate corespunzător să nu fie expuse la căderi de copaci sau acoperișuri”. Un agramat a vrut să facă mișto de popor și, din haosul pe care l-am văzut miercuri pe străzi, trag concluzia că și-a atins scopul.

simeon stalpnicul png

Un mesaj de avertizare a fost transmis și de Primăria Sectorului 2, însă nu a fost în măsură să panicheze populația inutil (stânga).

Copacii, capcane publice

Un copac uscat e îndepărtat de pe domeniul public în cel puțin cinci luni. Procedura de defrișare a unui arbore șubred, catalogat pericol public, e atât de greoaie încât te poate descuraja să începi demersurile legale. De multe ori, copacul cu pricina se prăbușește pe o mașină sau în capul unor oameni înainte ca autoritățile abilitate să elibereze aviz de defrișare. Vezi aici care este drumul lung al toaletării/defrișării unui copac șubred!

Nu știm ce să facem în caz de furtună

Da, dar ăsta nu-i neapărat un lucru rău. Nu știm cum să ne ferim de nenorociri în caz de furtună, fiindcă nu am trăit fenomene meteo devastatoare, cum au fost în această perioadă pe continentul nord-american. Totuși, nu strică să te pregătești măcar teoretic pentru un eveniment de amploare. Cu toții ar trebui să știm că trebuie să ne adăpostim imediat ce vântul se întețește și să evităm copacii, panourile publicitare și construcțiile vizibil șubrede. Tot la îndemâna oricui ar trebui să fie informația că o lanternă cu baterii încărcate, o trusă de prim ajutor și apă de băut trebuie să ai mereu în casă, atunci când cade curentul. E important ca în timpul furtunii să scoatem din priză aparatele electrice și electrocasnice, deoarece ar putea suferi avarii, iar companiile de electricitate nu te despăgubesc în acestă situație. Ca să fii informat în timp real, ar fi bine să-ți instalezi pe mobil o aplicație de alertă (de exemplu aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență), care să te țină la curent cu toate amenințările naturale.

Horoscopul a fost inutil

simeon stalpnicul png

Deși se zice că știe multe, astfel că o grămadă de oameni își organizează viața în funcție de el, Horoscopul zilei de miercuri nu a prevăzut „ciclonul” din București, nici urmările sale. În tot acest timp, oamenii și-au vărsat furia pe meteorologi, de parcă ar trebui să fie magi, și pe primari, care trebuie să joace rol de clarvăzători. Ca să înțelegeți, meteorologii fac prognoze, adică predicții ale vremii, pe baza condițiilor atmosferice (parametri), care constituie obiectul de studiu al meteorologiei. În ciuda tehnologiei de care dispun (meteorologii noștri nu au aparatura pe care o au americanii, spre exemplu), meteorologii nu văd viiitorul, ci emit ipoteze referitoare la cum va fi vremea, în perioada imediat următoare sau pe termen lung. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alexandru Ciucu, naș de botez pentru Alma și Irina   Instagram (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
casa din care se auzeau zgomotele jpg
Insomnie jpg
targ craciun sibiu 2 jpg
shutterstock 1940409940 jpg
pufuleti jpeg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Litoral Marea Neagra foto Ovidiu Oprea png
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net