Culisele întâlnirii dintre Joe Biden şi Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

    Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Casa Albă cu vicepreședintele Joe Biden
Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Casa Albă cu vicepreședintele Joe Biden

Klaus Iohannis a fost primit, luni seara (ora României), la Casa Albă, de vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Conveniseră ca discuţia să dureze 60 de minute, dar întâlnirea s-a prelungit cu 10 minute.

Relaţia dintre vicepreședintele SUA Joe Biden şi Klaus Iohannis va fi de acum înainte una directă, pe o linie telefonică scurtă, nu prin intermediul ambasadelor. Președintele României l-a invitat pe vicepreşedintele Americii, în toamnă, la Bucureşti, scrie adevarul.ro.

Întâlnirea cu Joe Biden a fost cel mai important eveniment de pe agenda vizitei lui Klaus Iohannis în SUA, chiar dacă luni şeful statului s-a întreţinut şi cu Barack Obama, la un dineu oferit de preşedintele SUA cu ocazia summitului ONU desfăşurat la New York.

Însă întâlnirea nu a fost una bilaterală, față în față, ci una la care au participat toţi şefii de stat şi de guvern aflaţi la Adunarea Generală a ONU. Astăzi, de la ora 18.00 ( ora României), preşedintele Iohannis va susţine intervenţia naţională în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 70-a sesiune a Adunării Generale a ONU, cel mai important eveniment din marja summit-ului NATO.

”M-am întâlnit la Casa Albă, cu vicepreședintele SUA, Joe Biden. L-am reasigurat că România este un aliat ferm și predictibil. Domnul vicepreședinte a apreciat statutul țării noastre de furnizor de securitate și de participant activ la extinderea democrației în vecinătatea noastră estică. Am discutat și despre consolidarea Parteneriatului Strategic, îndeosebi dimensiunea economică. Joe Biden a confirmat interesul Statelor Unite în mod deosebit față de cooperarea în domeniul energetic, de cercetare și dezvoltare și IT. Nu în ultimul rând, l-am asigurat pe vicepreședintele SUA că povestea de succes a României în lupta împotriva corupției va continua. L-am invitat pe domnul Biden la București, la mini-summitul regional din 4 noiembrie, care îi va reuni pe șefii de stat și de guvern din Europa Centrală și de Est”, a scris președintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pensionar batran bani portofel pensie FOTO Shutterstock jpg
camera de hotel jpg
ciclon jpg
budapesta inundata jpg
image png
muscate jpg
1920x1200 white solid color background logo jpg
accident gorj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net