A vrut să se sinucidă că a picat Bac-ul a treia oară

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

I-au lipsit mai puţin de 50 de sutimi să obţină diploma cu care putea să meargă la o facultate. Mai mult, nu a fost primul eşec de acest gen pe care l-a avut. Tânăra de 20 de ani, din Focşani, a picat Bacul şi în anii anteriori, iar acum spera că va reuşi. Dezamăgită şi de data asta, a decis să se sinucidă.

Părinţii Mariei Cotruţă (20 de ani) au plecat să muncească în Italia, iar de un an de zile aceasta a rămas singură. Cu toate astea, apropiaţii spun că fata a rămas la fel de cuminte şi conştiincioasă ca înainte.

S-a pregătit pentru examenul de Bacalaureat, pentru că îşi dorea mult să continue studiile şi să se înscrie la facultate. Avusese deja două eşecuri. În 2011, când a absolvit Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea" din Focşani a fost respinsă cu media 4,12. Şi-a încercat norocul şi în 2012, dar nici de data aceasta nu a obţinut media de trecere.

A luat doar 4,70. Maria însă nu a renunţat. A mers să dea Bac-ul şi anul acesta, convinsă că este pregătită să ia examenul. Când a văzut rezultatul, a avut un şoc. A obţinut doar 5,51. A fost atât de dezamăgită, încât a intrat în depresie şi s-a hotărât să-şi ia zilele. A mers acasă şi a înghiţit 20 de pastile de Ketonal, un antiinflamator puternic şi periculos pentru stomac. Un prieten de-al tinerei a găsit-o, a sunat la 112, iar fata a ajuns de urgenţă la spital.

I s-au făcut spălături gastrice, iar acum este în afara oricărui pericol, dar va avea nevoie de consiliere psihologică pentru a putea depăşi cu bine acest moment critic din viaţa ei. Ea ea le-a spus oamenilor legii că a vrut să se sinucidă pentru că nu a luat bacalaureatul.

El s-a aruncat de pe bloc că nu a luat examenul

SEPTEMBRIE 2011. La câteva ore după ce a aflat că a picat Bac-ul a doua oară, Marius Sava (19 ani) s-a aruncat în gol de pe o clădire cu patru etaje din Timişoara. Luase doar 4.35 la matematică şi aceeași materie îl condusese la eşec şi în prima sesiune.

simeon stalpnicul png

Prietenii au spus că Bac-ul era foarte important pentru Marius, dar nu s-au aşteptat la un asemenea gest din partea lui. După ce a primit rezultatele, el chiar a participat la ziua de naştere a unui coleg, într-o discotecă din oraş. La un moment dat, a plecat, s-a urcat pe clădire şi s-a aruncat.

La «Liceul şpăgii» s-au strâns 129 de milioane lei

MITĂ. Costica Vărzaru, fosta directoare a Liceului „Bolintineanu" din Capitală, a fost adusă ieri în faţa Curţii de Apel Bucureşti. Ea a declarat că mama unui elev i-a spus că s-au strâns 129 de milioane de lei vechi (12.900 lei), pentru a asigura un minim de protocol pentru membrii comisiei de Bac şi ca aceştia să ajute elevii. Vărzaru a susţinut că nu s-a implicat în strângerea banilor.

simeon stalpnicul png

AUDIERI. Alţi 39 de absolvenţi de la „Bolintineanu" au fost audiaţi ieri, în dosarul „mită la Bac". Trebuie să dea declaraţii la Poliţie toţi cei 250 de participanţi la examen.

REŢINUT. Profesorul din Drobeta Turnu Severin suspectat că ar fi luat mită la Bac, de la domiciliul căruia au fost ridicaţi 15.000 de lei şi 2.500 de euro, a fost reţinut, luni noapte, informează Mediafax. Alţi trei profesori, între care şi fiica acestuia, sunt cercetaţi în libertate, pentru fapte de corupţie.

EŞEC. Absolvenţii din trei licee din judeţul Constanţa nu au promovat examenul de Bac. La Şcoala de Arte şi Meserii Dobromir, Liceul „Nicolae Bălcescu" şi Grupul Şcolar „Cumpăna", promovabilitatea a fost 0%.

PICAT. Petru Dochiei, primarul comunei Letea Veche din Bacău, a obţinut media 2.85 la examenul de Bac din această sesiune, dar nu va face contestaţie. A ştiut de nota 1,30 la Română, 4,20 la Istorie, 4,20 la Matematică şi 3,05 la Chimie.

Mai citeşte:

Bucurie şi disperare la «Liceul şpăgii»

Care sunt liceele unde nici un absolvent n-a luat Bac-ul

78 de elevi au picat Bac-ul la Bolintineanu

Rezultatele la Bacalaureat 2013, sesiunea de vară

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
Liviu Rebreanu
sat rachis ziarulunirea png
singapore cazino infarct jpg
topor vechi fb jpg
eila adams topless new york profimedia jpg
Odihnă, flori, somn jpg
albert einstein foto profimedia
pablo picasso si olga captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net