Dezastru la spitalul din Câmpina: trei doctori la 60 de pacienţi!

Ultima actualizare:
Spitalul Municipal din Câmpina, unitate-suport COVID-19
Spitalul Municipal din Câmpina, unitate-suport COVID-19

Situaţie ingrată în multe unităţi medicale din ţară, din cauza creşterii accelerate a numărului de infectări zilnice! Criza de medici care acordă asistenţă pacienţilor bolnavi de COVID-19 s-a acutizat la Spitalul Municipal din Câmpina (Prahova). Virusul SARS-CoV-2 a făcut ravagii în rândul doctorilor.

Pacienţii şi persoanlul medical de la Spitalul Municipal din Câmpina (SMC) traversează o perioadă cumplită. Şase doctori sunt în prezent indisponibili, fie că au fost infectaţi cu noul coronavirus, fie pentru că au intrat în contact cu persoane bolnave şi trebuie să rămână în izolare la domiciliu, timp două săptămâni. S-a ajuns astfel ca doar trei medici să fie nevoiţi să îngrijească peste 60 de pacienţi, toţi cu vârsta peste 50 de ani şi cu forme medii şi grave de boală! Conducerea spitalului, unitate suport COVID-19 încă din luna aprilie, a trimis un memoriu către Ministerul Sănătăţii, dar şi către administraţia judeţeană, pentru a solicita ajutor.  Este nevoie urgentă de medici disponibili, care să fie detaşaţi la Câmpina în perioada imediat următoare, altfel spitalul nu va putea asigura gărzile pentru opt zile, se arată în memoriu. La unitatea medicală din Prahova, pacienţii infectaţi sunt internaţi în secţia de Boli Interne, scrie adevarul.ro.  Practic, doar medicii internişti şi cei cu specializare de Terapie Intensivă pot acorda asistenţă unor astfel de bolnavi. Spitalul nu are secţie de Boli Infecţioase şi nici un medic cu o astfel de specializare. 

Pentru pacienţii COVID-19 au fost alocate în mod oficial 30 de paturi, numai că avalanşa de cazuri din ultima lună a provocat o altă criză, aşa că spitalul a fost nevoit să dubleze numărul de paturi pentru cei infectaţi.  Majoritatea pacienţilor au nevoie de suport de oxigen, iar spitalul deţine doar 30 de prize, dintre care doar 20 pot asigura presiunea necesară.  În memoriul trimis către Ministerul Sănătăţii, medicii de la Câmpina avertizează că, în aceste condiţii, s-a ajuns la ”suprasolicitarea instalaţiilor de alimentare cu oxigen”. Potrivit unor surse, spitalul a încercat, prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), să detaşeze la Câmpina un medic de la Spitalul Municipal Ploieşti.  Medicul respectiv nu a mai ajuns însă la SMC, ci a intrat în concediu medical. Se caută acum soluţii în spitalele non – COVID-19 din judeţ, pentru a detaşa alţi medici internişti care să lucreze la Câmpina până ce personalul medical aflat acum în izolare sau în carantină se întoarce la serviciu. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât oraşul Câmpina, dar şi trei comune din imediata apropiere (Cornu, Brebu şi Poiana Câmpina) au o rată mare de infectare la mia de locuitori - peste 6 la mie.


    Spitalul Municipal din Câmpina, unitate-suport COVID-19
Spitalul Municipal din Câmpina, unitate-suport COVID-19

Flash news

  • CLASAMENT.  Capitala rămâne pe primul loc în privința noilor îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 în 24 de ore. De marți până ieri, în București au fost înregistrate 1.141 de noi infectări (în total, de la începutul pandemiei, 53.130 de cazuri). Pe poziția a doua se ­situează județul Constanța, cu 528 de noi îmbolnăviri (în total, 11.921 de infectări). Locul trei este ocupat de județul Cluj, cu 501 noi cazuri (în total, 16.955 de îmbolnăviri).
  • REMARCABIL. Două comune din judeţul Buzău au reuşit să se menţină ”verzi” pe toată durata pandemiei, conform adevărul.ro. În cele aproape nouă luni de răspândire a virusului pe teritoriul României, localitățile Pardoşi şi Chiliile nu au înregistrat nici un caz de COVID-19.
  • ÎMBOLNĂVIRI. Şapte angajaţi ai Tribunalului Olt (trei judecători, trei grefieri şi un specialist IT) s-au infectat cu noul coronavirus și au intrat în izolare. După ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt a raportat cazurile respective, reprezentanţii instanţei au transmis că s-au luat măsuri astfel încât activitatea  instituţiei din Slatina să poată continua, scrie adevărul.ro.
  • DEFECȚIUNE. Opt pacienţi bolnavi de COVID-19 și internaţi în unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Timişoara au fost transferaţi ieri de urgenţă în alte unități medicale, după ce instalaţia de oxigen a TIR-ului a cedat, arată adevărul.ro. Potrivit lui Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal, nici una dintre persoane n-a avut de suferit în urma acestui incident.
  • FĂRĂ EFECT. Cu toate că au intrat în carantină în urmă cu 14 zile, cinci localităţi din judeţul Timiş au înregistrat creşteri ale numărului de cazuri pozitive. Astfel, în Moşnita Nouă, Giroc, Ghiroda, Dudeştii Noi şi Dumbrăviţa, numărul de îmbolnăviri și rata de incidenţă au crescut, anunță adevarul.ro.
Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net