Femeie grav rănită într-o explozie în apartament

Ultima actualizare:

    Vecinii au sunat la 112
Vecinii au sunat la 112

O explozie s-a produs, joi, într-un apartament dintr-un bloc din municipiul Huşi, după ce o femeie de 89 de ani a aprins un chibrit într-o cameră unde se acumulase gaz de la o butelie. Bătrâna a fost rănită grav şi transportată cu un elicopter SMURD la Clinica de arşi din Iaşi.

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, explozia a avut loc într-un bloc din Huşi, în apartamentul unei femei de 89 de ani, după ce aceasta a aprins un chibrit într-un dormitor, unde se acumulase o cantitate mare de gaz metan de la o butelie.

Astfel, bătrâna folosea un aragaz racordat la butelie pentru a se încălzi pe timpul sezonului rece şi, în momentul în care a încercat să aprindă unul din ochiuri, s-a produs deflagraţia.

Vecinii femeii au sunat la numărul de urgenţă 112, în zonă fiind trimise echipaje de pompieri şi ambulanţă, informează romaniatv.net.

"Deflagraţia a avut loc din cauza operării greşite a aragazului, în sensul că, după deschiderea robinetului buteliei, femeia a aprins chibritul după un interval mare de timp, perioadă în care s-a făcut o acumulare de gaze. Explozia nu a fost urmată de incendiu, astfel încât nu s-a impus intervenţia pompierilor cu apă şi spumă", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

În schimb, femeia de 89 de ani a fost grav rănită. "Pacienta a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului, fiindu-i afectate inclusiv căile respiratorii. Femeia a fost intubată, evoluţia sa fiind una imprevizibilă având în vedere gravitatea arsurilor şi vârsta", a declarat, pentru Mediafax, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Aurora Popa.

Transportată iniţial la Spitalul Municipal Huşi, bătrâna a fost transferată ulterior cu elicopterul SMURD la Clinica de arşi din Iaşi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
centrala jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net