FOTO Aşa a ieşit Klaus Iohannis preşedinte! 9 lucruri pe care nu le ştiai despre el

Ultima actualizare:
harta 23 jpeg

Surpriză pe toată linia în turul doi al luptei pentru Cotroceni! Klaus Iohannis a răsturnat toate pronosticurile şi a câştigat alegerile, la diferenţă de aproape zece procente. A fost record de alegători: aproape 11,5 milioane de persoane, adică 61,25%, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1996, când au votat 76 la sută dintre români.

Duminică, 16 noiembrie. Au ieşit să voteze şi cei care nu au făcut-o niciodată până acum. Au mers la urne părinţii şi bunicii celor care au fost umiliţi la consulatele şi ambasadele din Europa.

Au suferit şi ei, alături de românii de pretutindeni, care au stat la cozi imense şi nu au putut vota, iar mobilizarea lor a fost decisivă: primarul Sibiului vine la Cotroceni, Victor Ponta rămâne premier. După numărarea voturilor din 99,07% din secţii, adică 11.453.922 de buletine de vot, este mai mult decât clar: românii din ţară au votat masiv cu Klaus Iohannis.

Ponta a pierdut şase judeţe şi Capitala

Au ieşit masiv tinerii, mulţi care nu mai votaseră până acum. Duminică la prânz, Victor Ponta avea încă speranţe, era la distanţă confortabilă. Însă numărul celor scandalizaţi de imaginile de la televizor, cu cozile uriaşe şi românii umiliţi la consulate şi ambasade, a crescut imediat. În Suceava, de pildă, unde mulţi tineri şi-au lăsat familiile în ţară ca să muncească în Spania, Italia sau Anglia au renunţat să mai voteze ”roşu” şi au pus ştampilele pe numele lui Klaus Iohannis. La fel s-a întâmplat în Constanţa, Prahova, Tulcea, Iaşi, unde în primul tur a ieşit învingător Victor Ponta.


    Harta votului în 16 noiembrie 2014Apăsaţi pe lupă pentru harta la dimensiuni mari
Harta votului în 16 noiembrie 2014Apăsaţi pe lupă pentru harta la dimensiuni mari

Iohannis a fost votat în 77 din cele 81 de localităţi ale judeţului Cluj, cel mai mare procent obţinut fiind de peste 92%, în comuna Sic, cu populaţie majoritar maghiară, potrivit Mediafax. De asemenea, Klaus ­Iohannis a câştigat alegerile şi în municipiul Cluj-Napoca, unde a obţinut 162.047 de voturi, 78,06%, în timp ce Victor Ponta a obţinut 45.527 voturi, 21,93%.

Record în străinătate: 378.811 de votanţi!

Primele rezultate au sosit duminică din Noua Zeelandă, unde votarea a început de sâmbătă, ora 20.00, din pricina fusului orar. Dimineaţă, s-au dat rezultatele voturilor: Klaus Iohannis a obţinut 94% din voturile celor 330 de alegători. La puţin timp, a fost anunţat şi scorul din Australia: tot 94% la sută pentru Iohannis. A urmat China, Coreea, Hong Kong cu cote uriaşe pentru primarul din Sibiu. Potrivit BEC, cei mai mulţi alegători au fost înregistraţi în Italia - 96.724, Spania - 83.153, Republica Moldova - 35.630, Marea Britanie - 25.930, SUA - 17.710, Germania - 17.510, Franţa - 16.114, Belgia - 13.076 şi Austria 9.565. Dincolo de Ocean, la New York a fost record de participare: Iohannis a obţinut 2.021 voturi, Ponta- 156. Şi la Los Angeles, ­Iohannis a fost favorit - 1.250, Ponta - 79 de voturi. 1.944 dintre cei 2.070 de români care au votat la Montreal au votat Klaus Iohannis. Ponta a fost votat doar de 122 de persoane.

Klaus Werner Iohannis

• Vârstă: 55 ani • Zodie: Gemeni • Înălţime: 1,92 m, poartă nr. 45 la pantofi • Starea civilă: Căsătorit cu Carmen, fără copii • Avere: 6 case, 91.000 lei, 9.000 dolari şi 13.500 euro • Pasiuni: drumeţiile, mersul pe bicicletă, cultivă trandafiri • Studii: Facultatea de Fizică, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj • Carieră: profesor de fizică, inspector şcolar general, primar al Sibiului, reales în  2004,  2008 şi 2012, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România • Preşedintele PNL.

9 secrete ale viitorului şef de stat

A ajuns preşedintele românilor, deşi a fost acuzat că nu este român, că nu este ortodox şi nu ştie să-şi facă semnul crucii. Click! îţi spune totul despre Klaus Iohannis (55 de ani) şi familia sa.


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

1. Familia sa e de 850 de ani în Transilvania. Înainte de a fi numit în mod oficial candidat la prezidenţiale, preşedintele PNL şi candidatul Alianţei Creştin Liberale în cursa pentru Cotroceni a mărturisit într-un interviu pentru adevarul.ro, că familia sa are rădăcini adânci în Transilvania, încă de pe vremea lui Mihai Viteazul, şi se consideră un bun român. „Strămoşii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania. S-au aşezat în zona Sibiului şi de atunci tot acolo trăim. Nu am nici un strămoş care a venit din altă parte. Acuma, totuşi, pentru ţara noastră, 850 de ani e destul de mult... Şi pot să spun că sunt de aici. Am documente scrise care atestă, cam de la 1500 cu siguranţă, că familia Iohannis a existat în zona Sibiului, mai exact în Cisnădie... Părinţii mei, bunicii mei, străbunicii mei, toţi au fost în zona, şi au trăit în zona Sibiului”, mărturisea el.2. Părinţii lui nu au fost niciodată severi. “Familia mea, indiferent cât mergem în urmă, a fost întotdeauna o familie de condiţie medie, nici bogaţi, dar nici săraci lipiţi pământului”, spune el. În plus, părinţii lui nu l-au certat niciodată pe vrema când era şcolar.3. A luat cursuri de dansuri şi bune maniere. În timpul facultăţii, viitorul preşedinte a locuit într-o cameră de cămin de 15 mp, împreună cu alţi 6 studenţi, toţi saşi. Colegii îl descriu ca un tip manierat şi politicos, care la un moment dat chiar s-a înscris la un curs de dansuri şi bune maniere.4. A ieşit în stradă la Revoluţie. ” În 1989, am ieşit şi eu în stradă, împreună cu toţi ceilalţi oameni care au urmat imediat semnalul dat la Timişoara”, povesteşte Iohannis.5. Noul preşedinte este foarte priceput în gospodărie. Îi place să meşterească, repară tot ce e nevoie în casă, grădină şi pivniţă, ba chiar şi-a pus singur gresie şi faianţă.

6. Părinţii săi au emigrat în Germania după 1989. “Aveau meserii simple: mama soră medicală, tata tehnician la o firmă din Sibiu. Ei au plecat în Germania fiind deja pensionari”, declara Johannis într-un alt interviu. Acum, Gustav ­Heinz Johannis şi mama viitorului preşedinte trăiesc ­într-un orăşel numit ­Würzburg şi-i trimit fiului ciocolată şi cafea de Crăciun.7. Nu a gătit niciodată. „Cred în diviziunea muncii: unii oameni se pricep la gătit, pe când alţii se pricep mai mult la aprecierea mâncării. Eu mă număr printre aceia care apreciază”, a recunoscut primarul Sibiului, care prefer ciorba de perişoare, dar şi mâncarea asiatică.8. Drumeţiile şi trandafirii sunt pasiunile sale. Primarului Sibiului are o grădină superbă plină de trandafiri, pe carte i-a botezat. Grădinăritul e cea mai relaxantă activitate a sa.9. 30 de ani a mers la serviciu pe bicicletă. Pe vremea când era profesor  “de ţară” străbătea 2 km pe uliţele desfundate indiferent de vreme. Nici când a ajuns primar nu a renunţat la acest obicei.


    Iohannis, în anii studenţieiFoto: ele.ro
Iohannis, în anii studenţieiFoto: ele.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alexandru Ciucu, naș de botez pentru Alma și Irina   Instagram (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
targ craciun sibiu 2 jpg
shutterstock 1940409940 jpg
pufuleti jpeg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Litoral Marea Neagra foto Ovidiu Oprea png
aeroport cluj pixabay jpg
W Buffet webp
black friday foto unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net