Le-a căzut în casă o rachetă antigrindină

Ultima actualizare:

    O rachetă antigrindină a picat în casa unui localnic din județul Iași
O rachetă antigrindină a picat în casa unui localnic din județul Iași

S-a auzit un vâjâit, apoi o bubuitură puternică. O familie din localitatea Scobinți, județul Iași, s-au trezit cu acoperișul casei găurit, după ce le-a căzut o rachetă antigrindină în bucătărie.

O rachetă antigrindină a aterizat în bucătăria unei case din localitatea Scobinți, judetul Iaşi, scrie bzi.ro. Toată familia era în curtea gospodăriei și s-au speriat că au auzit o bubuitură ce venea din bucătărie. Au fugit să vadă ce s-a întâmplat și au constat că era vorba despre o bucată dintr-o rachetă antigrindină care le-a spart acoperișul, podeaua, o ușă și aragazul.


    FOTO: digi24.ro
FOTO: digi24.ro

Daniela Bârsan a povestit pățania. „Aseară (joi, 16 iunie) la zece și un sfert, s-a auzit o bubuitură. S-a auzit așa un vâjâit, a căzut pe acolo și a aterizat aici, a făcut o gaură. Credeam că a căzut ceva din cer, un meteorit. După aia m-am gândit că azi a fost ploaie cu gheață și cred că a dat o rachetă”, a spus femeia pentru digi24.ro.

Bucata de rachetă antigrindină are jumătate de metru. Specialiștii spun că racheta, menită să spargă un nor, nu s-a fragmentat corect în zbor.

Marius Rădulescu, șef secție cercetare la Centrul Antigrindină Iași: „La sfârşitul misiunii, racheta se distruge printr-o mini-explozie şi se transformă în mici fragmente, cam 800 de fragmente mărunte. Un fragment a fost mai mare de data asta”. În acea seară au fost lansate 12 rachete lungi și două scurte cu care s-au combătut trei celule periculoase de grindină, a confirmat acesta.

Criminaliștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași au deschis o anchetă.

Click! spune

Rachetele antigrindină sunt proiectate să zboare până la 10.000 de metri. Odată ajunse acolo, acestea eliberează un compus chimic pe bază de iodură de argint şi are ca scop transformarea cristalelor de gheaţă (grindina) în apă. După aceea, racheta se autodistruge, iar la sol ajung doar nişte bucăţi mici de carton. Acestea nu au mai mult de 2-3 cm şi sunt biodegradabile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bratara dacica jpg
Obezitate si depresie jpg
image png
muncitori 1974 transfagarasan jpg
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
holera shutterstock 1203536896 jpg
vremea 1536x1024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net