Miron Mitrea s-a săturat de pușcărie și vrea în libertate

Ultima actualizare:

    Foto: Marian Iliescu
Foto: Marian Iliescu

Fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, a cerut Judecătoriei Medgidia să-l pună în libertate. Mitrea a executat aproape un an din sentința de doi ani de închisoare cu executare, dispusă la 13 februarie 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mitrea a făcut apel la clemența judecătorilor, pentru a fi eliberat condiționat din penitenciar. El a ispășit doar jumătate din pedeapsa de doi ani, pe care a primit-o în 2015 pentru luare de mită. Potrivit DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef al ISC. Nu a fost vorba de bani sau obiecte de lux, ci de lucrări de construcții, realizate la casa mamei sale din Voluntari.

Primul termen stabilit de instanță pentru judecarea cerereii sale este 10 februarie 2016. Miron Mitrea, care se apropie de 60 de ani, mizează că judecătorii vor lua în considerare vârsta sa înaintată, dar și cele două cărți scrise de acesta în penitenciar: „Amintiri... Subiective. Moment de istorie imediată” și „Noi nu facem politică! Sindicate 1990-1994”, ambele publicate la Editura „Muntenia”. Pentru realizarea lor, Mitrea l-a avut pe post de coordonator științific pe prof. univ. dr. Marian Cojoc, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net