Polițiștii la City Insurance. Conducerea societății de asigurare falimentare acuzată de delapidare, spălare de bani și fals
Lucrurile se complică. La aproape o săptămână după retragerea autorizației și declararea falimentului, apar informații grave legate de reprezentanții City Insurance. Aceștia sunt cercetați pentru mai multe infracțiuni, printre care delapidare, spălare de bani și fals.
Nu mai puțin de 3 milioane de șoferi au încheiate polițe de asigurare la City Insurance. Era liderul de piață, astfel că nu este deloc ușor pentru stat ca să gestioneze situația.
Sunt daune multe plătit, iar reprezentanții societății, dar și conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să explice cum de s-a ajuns în acest punct critic. Iar la mijloc pare că ar fi și multe nereguli de natură penală, adevărate infracțiuni săvârșite de cei de la City Insurance.
”Astăzi, 23 septembrie, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării emise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare o ordonanță de ridicare de înscrisuri.Cercetările sunt efectuate de Secția de urmărire penală și criminalistică sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, spălare a banilor, fals și abuz în serviciu și vizează activitatea unei societăți de asigurare – reasigurare”, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei.
Prejudiciul creat se ridică la 28 de milioane de euro.
Peste o săptămână, șefii ASF, plătiți cu 10.000 de euro pe lună, sunt așteptați în Parlament ca să explice cum de s-a ajuns în această situație: falimentul cu iz penal.
Citește și:
Prețurile la RCA au explodat după falimentul City Insurance. În 24 de ore, s-au dublat. Iată dovada!