Prima sală de sport devenită spital Covid care primește pacienți. Este vorba de arena Facultății de Medicină din Tg Mureș

Ultima actualizare:

    Sala de sport trebuia să devină spital suport dar a fost reprofilată pentru cazuri graveFoto:zi-de-zi.ro
Sala de sport trebuia să devină spital suport dar a fost reprofilată pentru cazuri graveFoto:zi-de-zi.ro

Numărul mare de îmbolnăviri de coronavirus, formele din ce în ce mai grave și sufocarea secțiilor de Terapie Intensivă determină autoritățile să ia măsuri radical. Orice loc disponibil devine spital Covid iar sălile de sport sunt prima opțiune. Prima sală de sport care primește pacienți Covid este la Tg Mureș

La începutul lunii mai era inaugurată Unitatea de Suport Medical COVID-19 Târgu Mureș, amenajată în Sala polivalentă din campusul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade”. Iniţial, autorităţile voiau să aducă aici doar cazurile uşoare, dar s-au văzut nevoite să schimbe planul, din cauza creşterii numărului de pacienţi în stare gravă.

Potrivit știrileprotv.ro, din data de 3 august unitatea a devenit operațională și au fost internați primii doi pacienți infectați cu noul coronavirus, aceștia având o stare critică. Decizia ca în unitatea din județul Mureș să fie internați pacienți cu simptomatologie severă a fost luată în urma discuțiilor dintre reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență conduși de secretarul de stat dr. Raed Arafat, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, și reprezentanții instituțiilor medicale direct implicate în activitatea acestei unități medicale.

Personal adus de la toate spitalele din Mureș

La sala de sport transformată în spital de campanile au fost aduse 140 de doctori, infirmiere și asistente de la toate unitățile medicale din Mureș. Acestea vor lucra în ture de câte șase ore și au urmat timp de trei zile cursuri intensive de specializare Covid.”Au fost operaţionalizate în prima fază un număr de zece paturi destinate pacienţilor în stare critică cu nevoie de ventilare mecanică, până la sfârşitul săptămânii dublăm capacitatea”, a declarat Mara Togănel, prefectul judeţului Mureş:

De asemenea, în unitatea medicală din județul Mureș vor fi disponibile alte 30 de locuri pentru pacienții cu o simptomatologie moderată. Autorităţile locale din Craiova, Cluj şi Braşov au pregătit de asemenea sălile de sport pentru a fi transformate în orice moment în spitale de campanile, dacă numărul de bolnavi va creşte şi mai mult în următoarea perioadă.

Citiți și

Spital Covid 19 cu 500 de locuri, realizat din containere la marginea Capitalei

Sala de sport din Cluj a devenit spital-suport pentru bolnavii de coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Boloni
image
image
image
image
image
image
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
pepeni de dabuleni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net