Serghei Mizil, noi dezvăluiri despre moartea soților Ceaușescu: «Am văzut poze cu picioarele pe ei!»

Ultima actualizare:

    Serghei Mizil acuză felul în care a gost tratată familia Ceaușescu după Revoluția din 1989foto: arhiva personală
Serghei Mizil acuză felul în care a gost tratată familia Ceaușescu după Revoluția din 1989foto: arhiva personală

La 32 de ani de la Revoluţie, Serghei Mizil a făcut noi dezvăluiri despre execuția soților Ceaușescu de la Târgoviște, în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3. De asemenea, Mizil a blamat modul în care a fost tratat bunul său prieten Nicu Ceaușescu în pușcărie.

“Mi-a spus că îi puneau filmul cu execuția părinților lui de câteva ori pe zi în pușcărie ca să-l distrugă psihic. Tot ce a fost atunci a fost o crimă şi o barbarie ieșită din comun. Eu am văzut poze cu picioarele pe ei (n.r Nicolae şi Elena Ceaușescu), poze care nu au mai circulat, nu ştiu de ce le-au scos. De aia s-a întors Occidentul atunci împotriva noastră, pentru că noi aveam o deschidere mare cu Revoluția şi când şi-au dat seama ce a fost şi cu procesul care a fost o crimă, din punctul de vedere al juriștilor ne-a dat mult înapoi.

Mi s-a părut o chestie… Am trăit aproape de familia prezidenţială. Eu nu i-aş fi omorât. Din punctul meu de vedere, trebuia o judecată pentru ce au făcut, nu ce nu au făcut”, a spus Serghei Mizil, la Antena 3.

Citește și:

Soldatul care i-a executat pe soţii Ceauşescu: "Nu doresc asta nimănui"

Serghei Mizil: “Toate s-au spart în capul lui Nicu Ceaușescu”

Nicu Ceauşescu, fiul dictatorului, a fost condamnat la închisoare, la scurt timp după Revoluție, acesta fiind învinuit pentru moartea a 102 persoane.

„Aia cu începutul că era alcoolic era o imbecilitate. Beam, dar nu 24 cu 24. Pe el l-a marcat ce s-a întâmplat. Era un om foarte sensibil. Curios este că toată lumea l-a ajutat după aia. El nu-şi mai găsea locul în societate. Când a venit de la pușcărie, era foarte debusolat. Toate s-au spart în capul lui. Pentru că a venit eșalonul doi şi părerea mea personală este că au avut o invidie pe ei şi au vrut să ajungă să facă ce au făcut ei.

Multă lume e debulosată de ce s-a întâmplat, pentru că au crezut că vine capitalismul şi a venit o bagabonţeală din punctul meu de vedere. Dacă te uiți în România cine ajunge la putere, zici că e un șablon, înnebunesc toţi. Uită-te la toţi, la Băsescu, la Iohannis. Toţi au chestia asta: eu fac, al meu, numai eu hotărăsc. Singura diferența între Ceaușescu şi aştia era inteligența. Când voia să facă ceva chema experții", a  mai spus Serghei Mizil, la emisiunea «Subiectiv» de la Antena 3.


    Nicolae Ceaușescu alături de fiul său mai mic, Nicu
Nicolae Ceaușescu alături de fiul său mai mic, Nicu

Nicu Ceaușescu a murit la Viena

Procesul  lui Nicu Ceaușescu a avut loc la Sibiu, în mai 1990, fiind instrumentat de judecătorul Doru Viorel Ursu. Nicu Ceaușescu a fost condamnat, inițial, la 20 de ani de închisoare. Ulterior, în 1991, cazul lui a fost rejudecat și sentința a fost scăzută până la 16 ani. Un an mai târziu, Nicu Ceaușescu a fost eliberat din motive medicale. Acesta a fost diagnosticat cu hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene şi ciroză hepatică cronică. Nu a mai trăit mult după ce a ieșit de după gratii. Nicu Ceaușescu a decedat la Viena, în septembrie 1996, în timp ce aștepta o intervenție chirurgicală.

Citește și:

Serghei Mizil, amintiri tulburătoare cu Nicu Ceaușescu: «Înainte să moară mi-a dat o poezie și mi-a spus să nu plâng»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene și Albert de Monaco GettyImages 2162706103 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
saguna jpg
reumatism jpg
bani euro pixabay jpg
mihaela bilic instagram jpg
brad craciun jpg
dan marin roveolutie webp
spitalul stomatologic jpeg 2 jpeg
Lucrări la Palatul de Justiție din Deva. Secolul al XIX-lea, Foto: arhiva personală dr. Lucian Ștefan
image
actualitate.net
image
actualitate.net