URAA! Să ne jucăm mult! A venit vacanţa de iarnă!

Ultima actualizare:

Ultima zi de şcoală. Circa 3 milioane de elevi intră azi în vacanţă intră în vacanţa de iarnă, conform calendarului anului şcolar aprobat de Ministerul Educaţiei.

Uite ce îi aşteaptă în 2014! Liceenii din clasa a XII-a şi din clasa a XI-a vor susţine o simulare pentru Bacalaureat organizată la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei. Ministrul Remus Pricopie este de părere că rezultatele dezastruoase din ultimii ani, de la Bac, sunt cauzate tocmai pentru că liceenii nu îşi verifică mai des nivelul de cunoştinţe.

La sfârşitul anului, se vor organiza pentru prima dată Evaluările de la clasele a II-a, a II-a şi a IV-a. „Este important ca părinţii, profesorii şi elevii să ştie care este nivelul la care au ajuns copiii. După aceste testări, putem să ne facem o idee despre ce manuale ar trebui modificate, cum să fie predate mai eficient disciplinele”, a precizat Remus Pricopie.

Pentru liceeni, cursurile se vor termina mai repede, în 30 mai, iar elevii din clasele a VIII-a, în 13 iunie, pentru a se pregăti pentru examene.

Sunt promisiuni că, din 2014, vor apărea primele manuale digitale, iar manualele de liceu vor fi regândite, în sensul că vor fi mai piţine discipline, iar materia mai concentrată. Spre exemplu, în loc de o oră de Istorie timp de patru ani, poate că este mai bine ca elevii să facă două ore de Istorie pe săptămână în doi ani, a exemplificat ministrul.

Remus Pricopie ne-a declarat că studiază posibilitatea ca la disciplinele de vocaţie, sport, muzică, desen, să nu se mai pună note. „Nu toţi copiii pot fi talentaţi pentru aceste discipline şi există posibilitatea să încerce să scape de aceste ore”, a precizat Remus Pricopie.

Din 10 februarie copiii începe semestrul II. În săptămâna -11 aprilie se vor desfăşura activităţi în afara şcolii, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

image
image
image
image
image
image
Vladimir Putin si Kim Jong Un FOTO Profimedia jpg
IMG 2641 jpg
Băile Herculane Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (1) JPG
1 cuplu cu pusculita 1680613060 jpg jpeg
Dunărea  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (1) JPG
elevi romani scoala spania unsplash jpg
lidl jpg
mancare de tip fast food jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net