Cel mai vechi restaurant din lume. Se află într-un oraș vizitat des de români și a fost deschis în 1727

Restaurantul Botin din Madrid, Spania a fost fondat în anul 1727, fiind considerat cel mai vechi restaurant din lume. Localul a fost deschis de un bucătar francez pe nume Jean Botin și soția sa de origine asturiană.

Cel mai vechi restaurant din lume / Sursă foto: Walk and Eat Spain
Cel mai vechi restaurant din lume / Sursă foto: Walk and Eat Spain

Istoria restaurantului Botin din Madrid

Potrivit Guinnessworldrecords.com, restaurantul Botin, deschis la începutul secolului al XVIII-lea este situat în centrul Madridului, lângă Plaza Mayor. Are 4 etaje și încă își păstrează interioarele vechi, originale. Mai mult, în local încă se mai găsește cuptorul cu lemne de foc.

Clădirea în care se află restaurantul Biotin datează din 1590, iar proprietarul a solicitat în urmă cu câțiva ani, documentul „Exceptarea Privilegiului Oaspeților”. Asta însemna că după achitarea unei taxe, prorprietarii unei clădiri care avea mai mult de un etaj, puteau să  găzduiască oaspeții de la Curtea Regală, atunci când veneau în Madrid.

În anul 1606, Curtea Regală s-a întors la Madrid, iar în anul 1620, la Plaza Mayor au început lucrările de renovare. Zona a devenit un teritoriu comercial al orașului, iar pe străzi se regăseau numai cizmari, tăbăcării, metalurgiști și altele. În prezent, străzile ar purta numele afacerilor care au mers ca pe roate, cândva. De exemplu, există străzi care se numesc „Ribera de Curtidores”, „Plaza de Herradores” sau „Calle de Cuchilleros”, acolo unde se află restaurantul Botin.

Restaurantul Botin / Sursă foto: Walk and Eat Spain
Restaurantul Botin / Sursă foto: Walk and Eat Spain

Ce s-a ales de restaurantul Botin după ce proprietarii au murit 

În 1725, Jean Botin, fondatorul restaurantului, împreună cu soția sa au deschis un mic han și au renovat parterul. Se spune că până în secolul al XVIII-lea, hanul nu avea voie să vândă carne, vin sau alte produse alimentare, ci doar ceea ce aduceau oaspeții pentru a fi gătit în local.

Jean Botin și soția sa asturiană nu au avut niciodată copii, așa că au murit fără să aibă cui să lase moștenire afacerile lor. Restaurantul i-a fost dat spre conducere unui nepot de-al doamnei Botin, iar de atunci numele localului s-a schimbat în „Sobrino de Botin” („Nepotul lui Botin”). După ce a fost renovat, restaurantul a fost preluat de familia Gonzalez în secolul al XX-lea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
masina electrica statie de incarcare foto Shutterstock
image
image
image
image
image
image
ana davila colaj captura vido jpg
Vijelie Hunedoara 01, foto ISU Hunedoara
diete 1536x1024 jpg
reguli noi aeroport jpg
parga 3259658 1280 jpg
front bloc jpg
afacere pexels jpg
beverly hills hotel 2455977 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net