Serial Click! Ce mănâncă românii când sunt pe fugă - Episodul 3

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Toate minţile luminate ale lumii nu au găsit încă răspuns la întrebarea capitală „Ce a fost mai întâi, oul sau găina?”. Însă, oricine ai fi, poţi intui răspunsul la întrebarea „Cine a adus mâncarea fast-food în România?”. Azi vorbim despre Springtime, un lanţ de restaurante născut pe pământ românesc, dar cu acţionariat libanez.

Odată cu intrarea granzilor McDonald’s şi KFC, afacerea familiei Murad a încercat o delimitare şi repoziţionare în această industrie. Domnule, preparăm mâncarea rapid, dar nu vindem fast-food, ci mâncare proaspătă. La 26 de ani de la inaugurarea primului restaurant (în Piaţa Victoriei), Mohammad Murad a reuşit nu doar să creeze o reţea de clienţi Springtime, ci şi să-şi extindă afacerea unde şi cum a dorit. Privind în urmă, cred că succesul acestui business se datorează, în mare parte, modului în care compania s-a poziţionat vizavi de mâncarea gătită rapid. Ingredientele proaspete, furnizate în mare parte de firmele de casă ale holdingului Springtime, zilnic, influenţează vizibil calitatea produsului finit.

Sunt client Springtime din două motive. În primul rând pentru salatele pe care pot să le combin cum îmi dictează stomacul în acel moment. Întotdeauna le-am găsit proaspete şi dormice să facem casă bună împreună. În al doilea rând, pentru preparatele din gama Delicii Libaneze, care sunt pur şi simplu revelatoare. Şaorma de viţel la lipie (16 lei) îşi poartă cu mândrie numele. Carnea e delicioasă, deşi cam sărată. La Springtime, e însoţită de sos de susan, însă nu întotdeauna în cantitatea pe care ţi-ai dori-o. Cred că dacă o să mănânc câte o şaormă din asta în fiecare zi am toate şansele să învăţ libaneza. În meniu găseşti şi şaorma de pui (14 lei), dar nu e un preparat de inspiraţie orientală, ci mai degrabă o adaptare pentru români, care iubesc carnea de pui.  

simeon stalpnicul png

Dacă vrei pizza bună, du-te la pizzerie! Deşi găseşti aşa ceva şi în meniul celor 25 de restaurante din reţea, la preţuri cuprinse între 12 şi 16 lei. Prietenii şi colegii îmi spun că burgerii de aici (14 – 19 lei) sunt peste cei ai competitorilor în ceea ce priveşte savoarea cărnii. În meniu mai găseşti preparate de post, wrap-uri libaneze cu nume care-ţi înnoadă limba: Zaatar, Halloumi şi Halloumi Zaatar, dar şi platouri uriaşe de combinaţii reuşite carne+cartofi prăjiţi+murături.

simeon stalpnicul png

5 lucruri pe care poate nu le ştiai

simeon stalpnicul png

Din momentul preparării, salatele Fresh au un termen de valabilitate de patru ore.

Carnea, pâinea, sosurile şi legumele folosite provin în proporţie de peste 80% de la fabricile grupului Springtime Holding.Primul restaurant Springtime deschis într-un mall a fost inaugurat în centrul comercial Bucureşti Mall, în 1999.Omul care a creat lanţul Springtime, Muhammad Murad, a venit în România în 1982. A studiat Medicina şi a profesat la Spitalul Colentina din Capitală.Destinele afacerii cu mâncare au fost preluate de nepotul omului de afaceri libanez, Maissam Murad (29 de ani). Tânărul manager şi-a făcut ucenicia în cadrul companiei, vânzând hot-dog în restaurantul Springtime din Gara de Nord.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene si Albert de Monaco Facebook2 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
saguna jpg
reumatism jpg
bani euro pixabay jpg
mihaela bilic instagram jpg
brad craciun jpg
dan marin roveolutie webp
spitalul stomatologic jpeg 2 jpeg
Lucrări la Palatul de Justiție din Deva. Secolul al XIX-lea, Foto: arhiva personală dr. Lucian Ștefan
image
actualitate.net
image
actualitate.net