Ce legume să consumi după Sărbători, pentru a ajuta bila să-și revină. Una dintre ele te ajută să scapi de kilogramele în plus
Organismul mai poate fi „resuscitat” după atâtea zile de festin culinar și cu legume, fructe și ierburi care ajută ficatul, bila și splina să-și revină.
Grapefruitul reduce nivelul de insulină, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor în plus. Este și o sursă importantă de vitaminele A și C, potasiu și fibre. El poate fi consumat la orice oră din zi, simplu, sau în diverse salatate sau cu cereale integrale.
Urzicile conțin foarte multe substanțe nutritive, sunt bogate în potasiu, calciu, vitaminele A, B și C sau fier. Sunt și foarte sățioase, au proprietăți diuretice, previn retenția de apă și purifică sângele. Urzicile pot fi consumate în supe, mâcăruri sau sosuri.
Menta înlocuiește cu brio zahărul
Menta este un înlocuitor ideal pentru zahăr în băuturile răcoritoare sau în ceaiuri. Ea scade apetitul alimentar chiar și atunci când este mirosită. Poate fi folosită în diverse preparate.
Ridichiile sunt esențiale în dietele de detoxifiere. Ele sunt bogate în potasiu, vitaminele B6 și C și au un conținut mare de apă și fibre alimentare. Pot fi consumate în salate sau diverse preparate, alături de alte legume.
Busuiocul este o plantă ideală pentru asezonarea salatelor sau altor preparate culinare și poate înlocui cu succes sarea din mâncare. El poate fi presărat peste salate, mâncăruri, dar și fructe.
Ceapa te ajută să scapi de kilogramele în plus
Ceapa conține crom, care echilibrează nivelul de cholesterol din organism, iar uleiurile și minerale accelerează metabolism. De asemenea, ceapa are proprietăți termogenice, care ajută la încălzirea organismului, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor.
Castraveții sunt legume ideale pentru detoxifiere. Conțin cantități mari de apă, sulf și silicon, care acționează ca diuretici naturali. Pot fi consumați în salate, sandwich-uri sau paste.
Morcovii sunt aromați și au un suc delicios și nu conțin foarte multe calorii. Pot fi consumați cruzi sau în diverse preparate, precum supe sau piure, conform sanatate.bzi.ro.
Spanacul are o aromă proaspătă și e foarte consistent. Bogat în fibre, apă, antioxidanți, vitaminele K și A, magneziu, potasiu și fier, el poate fi consumat atât crud, în salate, cât și fiert, în piureuri și alte preparate.
Broccoli este bogat în complexul de vitamine B, care este este foarte important pentru eliberarea de energie. Este și o sursă importantă de coenzima Q10, care stimulează metabolismul.